Canlı yayında yanlışlıkla satanist ayinin görüntüleri gösterildi

"Şeytan'ın işine akıl sır ermez"

Bazı sosyal medya kullanıcıları, görüntülerle dalga geçerek paylaşımların şeytanı simgeleyen 666 sayısıyla sınırlı kalması gerektiğini söyledi (Media Watch/Twitter)

Avustralyalı bir televizyon kanalında sunulan haber bülteni sırasında ekrana bir anda satanistlerin düzenlediği bir ritüelin görüntüsü geldi.

ABC adlı kanalda haber sunucusu Yvonne Yong, rutin bir gece haberleri programı sunuyordu. Yong, Queensland eyaletinde polis köpeklerine yönelik yaralama ya da öldürme olaylarının ceza gerektiren suç olarak kabul edilmesine ilişkin yasa tasarısına dair bir haber aktarırken, canlı yayında hiç beklenmedik bir olay yaşandı.

Yong'un sunumu sırasında ekranlara bir anda bir satanist ayininin görüntüleri geldi. Görüntülerde, ters dönmüş bir haçın yanında duran siyah cübbeli birinin, "Selamlar olsun, Şeytan" dediği duyuluyor.  
 


20 Ağustos'ta Media Watch tarafından paylaşılan videoda, bu sıradışı kesintinin ardından yayının normale döndüğü ve ekrana Yong'un geldiği görülüyor. Sunucu, biraz duraksadıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi yayına devam ediyor.

Satanist ritüelin görüntülerinin başka bir habere ait olup olmadığı henüz bilinmezken, ABC olaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan internette bazı sosyal medya kullanıcıları, görüntülerdekilerin Noosa Şeytan Tapınağı üyeleri olabileceğini söyledi. Noosa'nın üyeleri, hükümetten satanistlerin de okullarda din dersi vermelerine olanak sağlamasını talep etmeleriyle gündeme gelmişti.

Bu yöndeki baskılarını artıran grubun, eyaletin eğitim birimine karşı dava açtığı da bildirildi.

Noosa Şeytan Tapınağı ise internette viral hale gelen olayın videosunu resmi Twitter hesaplarından "Şeytan'ın işine akıl sır ermez" mesajıyla yeniden paylaştı.



Independent Türkçe, RT, Insider

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU