İstanbul adaylarının ortak yayın detayları bugün açıklanıyor

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun birlikte çıkacağı program için AK Parti ve CHP'li yetkililer bir kez daha görüştü. Mahir Ünal ve Engin Altay bugün açıklama yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun birlikte çıkacağı canlı yayın ile ilgili kriterler için iki parti arasındaki görüşmeler bayramdan önce başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından iki adayın birlikte katılacağı program ile ilgili bugün 13.30’da açıklama yapılacağı öğrenildi.

İki isim arasındaki görüşmelerde, yayının tarihi, saati, hangi kanalda olacağı ve kimin yöneteceği ile ilgili detaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Programı kim yönetecek?

Daha önce Binali Yıldırım’ın önerisi ile gözlerin çevrildiği Uğur Dündar  "Moderatörlük yapmama yönünde karar aldım" demişti.

Binali Yıldırım, Dündar’ın kararından vazgeçmesine ilişkin olarak, " 'Adaylara ve demokrasiye zarar verir' diye bir gerekçe ortaya koydu. Ben de anlamadım. Sadece soracaktı, biz de cevap verecektik. Biraz daha açıklasa iyi olurdu. Demek ki bilmediğimiz bir şey oldu ve karar değiştirmek zorunda kaldı. Bunu izah edecek olan da kendisidir.” Dedi.

Yıldırım, iki partinin programı yönetecek isim için görüştüğünü söyledi.

Ekrem İmamoğlu ise Dündar’ın moderatörlükten vazgeçmesi için şunları söyledi:

“Sayın Dündar’la konuşma imkanım olmadı. Dündar’ın ifadelerini okudum. Sayın Dündar’la benim konuşmam lazım. Şu anda süreç devam ediyor. Daha önce iki tarafın da olumlu beyanda bulunduğu kişinin çekilmesiyle beraber başka bir kişinin tespit noktasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Engin Altay’la hem Mahir Ünal’la.”

Görüşmelerde, ortak yayını kimin yöneteceği konusunda iki partinin de tekliflerini karşı tarafa sunduğu öğrenildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU