Pakistanlı Asif'in arkadaşı Mudasir'le bozuştuğunu anlatan görselin NFT'si 410 bin liraya satıldı

Muhammed Asif Raza, "İki üç kişiden Polonya vizesi teklifi aldım. Adım orada duvarlara bile yazılmış" diye konuştu

Muhammed Asif Raza, benzer görseller hazırlayarak müzayedeye çıkarmayı planladığını söyledi (Muhammed Asif Raza)

İnternetin en eski mimlerinden "Mudasir'le arkadaşlığım bitti", NFT'ye (non-fungible token) dönüştürülerek 20 Ethereum'a (yaklaşık 410 Bin TL) satıldı.

NFT (kendi türünden bir başka değerle takas edilmesi mümkün olmayan, özgün ve biricik sayısal para ya da çip), bir blok zincirinde bulunan dijital bir öğeye deniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu dijital kareler son dönemde epey popülerleşti. Örneğin Türk tasarımcı Murat Pak'ın, bir pikselin görüntüsünün yer aldığı NFT sanat eseri açık artırmada 1,36 milyon dolara (yaklaşık 10 milyon TL) satılmıştı.

Bir porno sitesinin 13 Mayıs'ta çevrimiçi düzenlediği bir açık artırmadaysa, CryptoPunks koleksiyonundan nadir dijital bir figür 200 bin dolara (yaklaşık 1 milyon 500 bin TL) alıcı bulmuştu.

Bu çılgınlığa son olarak Pakistanlılar da katıldı. Muhammed Asif Raza'nın yıllar önce bir arkadaşına küstüğünü ilan ettiği ve viral olan gönderi müzayede çıkarıldı.

"Mudasir'le arkadaşlığım bitti"

Gucranvala kentinde yaşayan Raza, 2015'te Facebook'tan yaptığı paylaşımla Mudasir İsmail Ahmet'le arkadaşlığını bitirdiğini ve yeni en iyi arkadaşının Salman Ahmet Naqash olduğunu duyurmuştu.

Raza, amatör bir fotoşopla Ahmet'in fotoğraflarının üzerinin çizildiği ve Naqash'la el ele tutuştuğu bir görseli de gönderiye eklemişti. Pakistanlı, Ahmet'in "çok bencil olduğunu ve kendisine saygısızlık yaptığını" yazmıştı.

Görsel, sosyal medyada yıllarca sıkça kullanıldı.

Öte yandan fotoğraf viral olduktan sonra ikili barışmış ve Naqash'ı da aralarına katmışlardı. Raza bunun ardından yeni bir görsel daha hazırlamıştı.

 

ezgif-6-0b138dd00df2.jpg
Mudasir'le tekrar arkadaşız. Şimdi Mudasir ve Salman'ın ikisi de benim en iyi arkadaşım (Muhammed Asif Raza)​​​​​​​

 

Bu olaydan 6 yıl sonra "Mudasir'le arkadaşlığım bitti" karesinin NFT'si, Birleşik Krallık merkezli Alter adlı startup'ın düzenlediği müzayedede 20 Ethereum'a alıcı buldu.

"Fotoğrafı sırf Mudasir görüp üzülsün diye paylaşmıştım" diyen Rana, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu kadar viral olacağını ve bütün dünyaya yayılacağını hiç düşünmedim. Pek çok haber ajansı bizimle röportaj yaptı. Hakkımda bir karikatür bile yapıldı. (Örneğin) Polonya halkı mimi çok seviyor. İki üç kişiden Polonya vizesi teklifi aldım. Adım orada duvarlara bile yazılmış.

Öte yandan Ahmet, ne hakkında kavga ettiklerini bile hatırlamadığını söyledi.

Naqash şu anda model olarak çalışıyor. Raza ve Ahmet ise evlendiklerini ve artık eşleriyle daha çok vakit geçirdiklerini kaydetti.

 

Independent Türkçe, Vice, Timesnownes.com

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU