Güney Afrika'da polis rezaleti: Hırsızı ellerinden kaçırınca manavdaki müşteriyi tutukladılar

Sebze ve meyve seçerken kendini nezarethanede buldu

Polislerin elinden kaçmayı başaran hırsızın nerede olduğu henüz tespit edilemedi (Pixabay)

Güney Afrika'da polisler ellerinden kaçırdıkları şüphelinin yerine sokaktan masum birini kaçırınca yakalandı.

Cape Town kentinde polis memurları Ricardo Snyman ve Sibuyiselo Bentso, 29 Mayıs'ta Maitland bölgesinde bir hırsızı yakalamıştı.

Karakola geldiklerinde şüphelinin tıbbi yardıma ihtiyacı olduğunu düşünen polis memurları, zanlıyı Sea Point bölgesinde Somerset Hastanesi'ne götürdü.

Polis memurlarından biri, 34 yaşındaki şüphelinin başında nöbetçi olarak beklemesine rağmen zanlı bir şekilde hastaneden kaçmayı başardı.

Snyman ve Bentso şüphelinin kaçtığını fark edince paniklemeye başladı. İkili, yeniden Maitland bölgesine döndüğünde sorunun çözümü için sıradışı bir yönteme başvurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisler, manavda alışveriş yapan masum bir kişiyi tuttukları gibi kelepçeleyerek kendisine hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Duruma itiraz eden kişiyse memurları hiçbir şekilde ikna edemedi.

Snyman ve Bentso, yakaladıkları masum vatandaşı Maitland karakolundaki nezarethaneye yerleştirdi. Gözaltına alınan kişi, sadece manava gittiğini ve suçsuz olduğunu anlatmaya çalışsa da hiçbir görevliyi duruma inandıramadı. 

Ancak davayla ilgilenen dedektif, ertesi gün dosyayı inceleyip nezarethanedeki kişinin anlattıklarını dinleyince bir terslik yaşandığını anladı.

Bunun üzerine Snyman ve Bentso hakkında adam kaçırma, sahtecilik ve adaletin gerçekleşmesini engelleme suçlarından soruşturma başlatıldı.

Masum olduğu halde nezarethanede bir gece geçirmek zorunda kalan kişiyse polis aracıyla evine bırakıldı.

Polis sözcüsü FC Van Wyk, açıklamasında "İddialara göre şüpheliyi elinden kaçıran polis memurları sokakta başka birini bulup zanlının yerine geçirmek için gözaltına aldı" dedi.

Snyman ve Bentso, pazartesi günü Cape Town Sulh Ceza Mahkemesi'nce 100 sterlin (yaklaşık 1000 lira) kefalet ödemeleri karşılığında serbest bırakıldı.

İki polis memuru hakkındaki duruşma 27 Ekim'e ertelendi.



Independent Türkçe, Daily Mail, News 24

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU