Biden'a küfür davasında karar verildi: "Ya pankartları kaldır ya da her gün 250 dolar ceza öde"

Karara itiraz eden Trumpçı kadın, pankartları kaldırmayacağını vurguladı

Roselle Park'ın belediye başkanı, karardan dolayı memnun olduğunu söyledi (Andrea Dick)

ABD'nin New Jersey eyaletinde evinin çitinde Başkan Joe Biden'a hakaret içeren üç pankart asan kadın hakkında 15 Temmuz'da karar verildi.

Yargıç Gary Bundy, ifade özgürlüğünün mutlak olmadığını ve söz konusu pankartların halka açık alanda müstehcenliği yasaklayan kuralı ihlal ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eyalet yasalarından ve tüzüklerden anladığımız üzere, ABD Anayasası'nın Birinci Ek Maddesi'ne dayanarak her şeyi ifade özgürlüğü altında değerlendiremeyiz" diyen Bundy, Patricia Dilascio'nun pankartları bir hafta içinde kaldırması gerektiğini aksi takdirde günde 250 dolar (yaklaşık 2 bin TL) para cezası ödeyeceğini bildirdi.

Birinci Ek Madde hükümetlerin, ABD yurttaşlarının din, konuşma, basın, toplanma ve şikayetlerin giderilmesi için dilekçe verme hakkını engelleyebilecek kanunlar çıkarmasını yasaklayarak Amerika halkının birtakım temel hakkını güvence altına alıyor.

Öte yandan Bundy, "Trump'a oy verdim, beni suçlamayın" gibi daha makul yazıların olduğu diğer pankartların kalabileceğini ifade etti.

Olay, Roselle Park'ın belediye başkanı Demokrat Joe Signorello'nun küfürlü ifadeler bulunan pankartların bölgedeki bir ilkokula çok yakın olduğunu ve bazı bölge sakinlerinin öfkelendiğini söylemesiyle gündeme gelmişti. Bunun ardından konu mahkemeye intikal etmişti.

Dilascio'nun avukatı Michael Campagna ise verilen kararla Nazi Almanyası arasında bir ilişki kurdu:

Nazi Almanyası'nda Hitler bir şeyi beğenmediğinde önce kitapları, sonra da milleti yaktılar. Bence bunun Roselle Park'ta olmasını kimse istemez.

Mülkün sahibi Dilascio olsa da pankartlar kızı Andrea Dick'e ait. Yazıları kaldırmayacağını söyleyen Dick, karara itiraz etmeyi düşündüğünü söyledi.

 

Independent Türkçe, New York Post, Newsweek

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU