ABD, bazı Çinli yetkililere "demokrasi üzerine artan baskılar" nedeniyle yaptırım getirecek

Yayımlanacak uyarıda, ABD hükümetinin Hong Kong'un ulusal güvenlik yasasının uluslararası şirketler üzerindeki etkilerine dair endişeler vurgulanacak

Fotoğraf: AA

ABD, Çin'in Hong Kong'da demokrasi üzerine artan baskıları nedeniyle bazı Çinli yetkililere yaptırım getirmeye ve kötüleşen koşullar nedeniyle Hong Kong'da faaliyet gösteren uluslararası şirketler için uyarı yayımlamaya hazırlanıyor.

Konuya yakın iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre finansal yaptırımlar, Pekin'in kent üzerindeki nüfuzunu idare eden Hong Kong'daki irtibat ofisinden yedi yetkiliyi hedef alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından şirketler için yayımlanacak uyarı ABD hükümetinin Hong Kong'un ulusal güvenlik yasasının uluslararası şirketler üzerindeki etkilerine dair endişelerini vurgulayacak.

Yasayı eleştirenler Pekin'in bu yasayı geçen yıl demokrasi yanlısı aktivistler ve bağımsız basın üzerinde baskı kurmak için uyguladığını ifade ediyorlar.

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ziyareti sırasında yaptığı basın açıklamasında "Hong Kong'da durum kötüleşiyor. Çin hükümeti Hong Kong'la nasıl ilgileneceğine dair verdiği sözleri tutmuyor bu nedenle bu uyarı daha çok Hong Kong'da neler olabileceği ile ilgili" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU