Deniz Baykal, avukatı aracılığıyla ile açıkladı: "Korkmaz Karaca, hiçbir bayanı benimle tanıştırmadı"

Baykal, Korkmaz Karaca’nın CHP PM’ye girmesinin kendisinin genel başkanlığı bıraktıktan sonra yapılan ilk kurultayda gerçekleştiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, müvekkilinin Korkmaz Karaca ile ilişkisi olduğuna yönelik iddialar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada Deniz Baykal’ın “Korkmaz Karaca’nın hiçbir zaman kendisinin danışmanlığını yapmadığını, Korkmaz Karaca’nın Antalya’da veya başka bir yerde hiçbir bayanı, kendisi ile bir araya getirip tanıştırmadığını, böyle bir olayın söz konusu olmadığını; Korkmaz Karaca’nın kendisinin genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra ilk kurultayda parti meclisine girdiğini” ifade ettiği belirtildi.

Avukat Yılmaz, “Deniz Baykal’a yapılan saldırıların aslında demokrasi, cumhuriyet değerleri, Atatürkçülük ve üniter yapının savunuculuğa karşı olduğunu” iddia etti.

Açıklama “Bu saldırıları gerçekten anlamak isteyenler var ise, 11 yıldır yargılaması devam etmekte olan kaset-kumpas davasını incelemelerini tavsiye ederiz” ifadeleriyle son buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddialar neydi?

Hakkında suç örgütü kurmak suçlamasıyla arama kararı bulunan Sedat Peker’in Türkiye’nin gündemine oturan videolarından birisi Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca hakkındaydı.

Peker, iddialarında özetle şunları söylemişti:

Bunun (Korkmaz Karaca) benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz). Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım.

Deniz Baykal bu durumdan haberi olduğu için bunun eline düştü. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanıyla Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini, Hasan Doğan üzerinden koordine eden Korkmaz Karacadır. Sonraki yükselişini zaten tüm Türkiye biliyor.

Peker’in açıklamalarının ardından Karaca’nın Baykal ile ilişkisi gündeme gelmişti. Peker'in haziran ayının sonuna doğru ortaya attığı iddiaların ardından CHP'ye yakın bazı isimler Baykal'ın bir açıklama yapması gerektiğini ifade etmişti. Baykal'dan açıklama, 11 gün sonra geldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU