Yetmiş yaşında bisiklet öğrenerek pandeminin aldığı özgürlükleri kısmen geri kazandım

Doğru zamanın geldiğini hissettim çünkü geçen yıl ben de dahil çoğumuzun daha moralsiz ve motivasyonsuz hissetmesine neden oldu

Yetmiş yaşındaki Pritpal Kaur, bisiklet sürmeyi öğrenirken (Minreet Kaur)

Yetmiş yaşındayım ve geçen yıl kasımda doğum günümü tecritte kutladım. 1963'te Birleşik Krallık'a (BK) geldiğimden beri yıllardır bisiklet sürme hayali kuruyorum.

Hindistan yollarında bisikletimle dolaşıp bir sürü korna sesi duyardım. Kızım doğum günüm için bana katlanabilir bir bisiklet aldı ve ben de sevinçten havalara uçtum.

Hindistan'dayken bisiklet sürmeyi çok severdim ama BK'ye gelince hiç bisiklete binmedim çünkü ailemin geçimini sağlamak için çift vardiya çalışmakla meşguldüm. Kızım 8 yaşındayken ona katlanabilir bir bisiklet aldık ve arada sırada onu sürerdim. Geçen yıl tecritteyken tekrar bisiklet sürmeyi öğrenme kararı aldım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kızım ders ayarladı (Londra'nın Hounslow belediyesi ücretsiz bisiklet sürme dersi sunuyor, bunun için minnettarım) ve sonunda düzgün bir şekilde bisiklet sürmeyi öğrenebildim. Hissettirdikleri inanılmazdı, uçuyormuş gibi hissettim. Rüzgarı yüzümde hissedebiliyordum ve gerçekten de tek başıma, destek almadan bisiklet sürebildiğime inanamıyordum.

Kızım Twitter'da bir video paylaştı ve birileri ilham alarak ebeveynlerini nasıl bisiklete bindireceklerini öğrenmek istedi. Benden daha genç olan bazı kişiler, onlara bisiklet sürmek için ilham verdiğimi söyledi ve bu çok hoş, olumlu bir geri dönüştü.

Kendime meydan okumaya derinden inanırım ve bence yaş, bir sayıdan başka bir şey değil. Topluluğumdaki kadınların sağlıklarını ilk sıraya koymalarını istiyorum. Parklara gittiğimiz, masala çayı içip samosa ve hatta belki de bir iki tane de soğanlı bhaji yiyerek piknik yaptığımız bir yaşlı teyzeler bisiklet kulübü kurmayı planlıyorum!

Geçen yıl kendimi motive etmem gerçekten zordu ama artık bir bisikletimin olduğunu ve derslerim için yer ayırtıldığını bilmek devam etmemi sağladı. Öğrenirken ufak bir düşme kazası geçirdim ama öğretmenin yardım etmek için orada olduğundan zarar görmedim.
 


Doğru zamanın geldiğini hissettim çünkü geçen yıl, ben de dahil çoğumuzun daha moralsiz ve motivasyonsuz hissetmesine neden oldu.

Şimdi, videomun Sih topluluğundan daha fazla yaşlı kadını dahil olmaya teşvik ettiğini hissediyorum ve bu da devam etmek için beni daha kararlı kılıyor. Sağlık zenginliktir ve bu yaşta aktif kalırsak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızla ilgilenmiş oluruz.

Bu hafta varislerimi aldırdım ve tekrar bisikletime binmeye hazırdım ama doktor dinlenmem gerektiğini söyledi. Ama boş duramam, bu yüzden yürüyüşe çıkacağım. Hatta geçen yıl, kocam ip atlayan Sih olduğu ve ben de onun gibi olmak istediğim için ip atlamaya bir şans vererek bunu öğrendim ve çok sevdim.

Bisiklete binmek bağımsız ve özgür olmamı sağlıyor. Gidip biraz yiyecek alışverişi yapabiliyor ve beni alacak birine bağımlı olma endişesi duymadan dükkanlara gidebiliyorum.

Minreet Kaur'a anlatılan şekliyle



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU