Harry Potter: Fred ve George Weasley, Çapulcu Haritası'ndaki detayı neden fark edemedi?

Weasley ikizlerinin Peter Pettigrew'u meşhur haritada fark edememesi Harry Potter evreninin en büyük gizemlerinden biri

Harry Potter film serisinin uyarlandığı romanlardan ilki Harry Potter ve Felsefe Taşı ilk kez 26 Haziran 1997'de yayımlanmıştı (Screen Rant)

J.K. Rowling'in romanlarından uyarlanan Harry Potter film serisinin bu yıl 20. yıldönümünü kutluyor olması büyücülük evrenine dair pek çok detayı ve tutarsızlığı yeniden gündeme getirerek hayranlara tartışma alanı yaratıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and Philosopher's Stone) 2001'de vizyona girmişti. 

Pek çok tutarsızlığın ve gizemin bulunduğu evrende hayranların kafasını en çok karıştıran detaysa Weasley ikizlerini ve Peter Petergrew'u içeriyor. 

Screen Rant'in haberine göre Fred ve George Weasly'nin Çapulcu Haritası'nda Peter Petergrew'u fark etmemesi önemli bir mantıksal boşluk yaratmıştı. 

Çapulcu Haritası, gizli geçitleri de dahil olmak üzere Hogwarts'ın her köşesini gösteren büyülü bir harita ve Hogwarts arazisinde bulunan herkesin yerini gösterme özelliğine sahip. 

Harita; animagus (büyücülerin karakterleriyle uyumlu hayvanlara dönüşebilme yeteneği), çok özlü iksir (içen kişiyi bir saat süreyle bir başkası gibi gösteriyor) ve görünmezlik pelerini tarafından kandırılamayacak şekilde tasarlanmıştı. Dolayısıyla harita herkesi gerçek ismiyle gösteriyordu. 

 

 

Remus Lupin, Peter Petergrew, Sirius Black ve James Potter'un oluşturduğu haritayı yıllar sonra Fred ve George Weasley, Filch'in odasından çalmıştı. 

Weasly ikizleri haritayı üçüncü yılında Harry'ye vermişti ve Pettigrew'u haritada fark eden Harry'ydi. Harry bunun başta bir hata olduğunu düşünse de bu düşünce Ron'un Scabbers isimli faresinin Pettigrew'un animagus hali olduğu anlaşıldığında yanlışlanmıştı. 

Bu karmaşayı Rowling açıklamadığı için hayranlar kendi açıklamalarını üretmişti. Bazıları Weasley kardeşlerin Pettigrew'un ihanetinden haberdar olmadığını ve asıl kötünün Sirius Black olduğunu zannettiğini öne sürmüştü. Bazılarıysa Ron okula geldiğinde Weasley kardeşlerin haritayı çoktan vermiş olmasının onu fark etmemelerine neden olduğunu ileri sürmüştü. 

Her iki teori de mantıklı görünse de Scabbers'ın Ron'dan önceki sahibi Percy önemli bir boşluk yaratıyor. Percy de Hogwarts da okuyordu ve bu nedenle Weasley kardeşlerin Pettigrew'u bir biçimde fark etmiş olmaları gerekirdi. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU