Harry Potter'ın 20. yıldönümünde hesaplandı: Hogwarts'ta okumanın maliyeti ne?

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu eğer gerçek olsaydı 2021 maliyeti hayli yüklü olacaktı

2001'de yayımlanmaya başlayan film serisi 20. yılını kutluyor (Warner Bros)

HBO Max'in Harry Potter evreninde geçecek bir dizi üstünde çalıştığını duyurmasının ardından tüm dünyada pek çok hayranı olan fantastik kitap serisine rağbet yeniden arttı. Evrendeki pek çok detay ya hayranlar tarafından ya da fantazya meraklıları tarafından tekrar masaya yatırılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harry Potter hayranlarının merakını dindirmek için Oxbridge sitesinde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu eğer gerçek olsaydı okula 2021'de kaydolmanın ne kadara mal olacağını hesaplandı. 24 Haziran 1997'de serinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın (Harry Potter and Philosopher's Stone) yayımlanmasını kutlamak için hayranlara evrene dair yeni bir bakış sunuldu. 

J.K. Rowling'in kaleme aldığı Harry Potter romanlarında kullanılan büyücülük ekipmanları referans alınarak tahmini bir meblağ belirlendi. Hogwarts öğrencilerinin kullandığı malzemeler arasında üniforma, ders araç gereçleri ve kitaplar gibi temel eğitim ihtiyaçları yer alıyor.

 

oxbridge.jpg
(Oxbridge)

 

Ancak Hogwarts'ta geçecek 7 yılın gerçekte oluşturacağı maliyet pek de az değil. Hogwarts'ta 2021'de kaydolmanın evrendeki maliyeti bin 467 Galleon, 6 Sickle ve 22 Knut. Bunun gerçek karşılığıysa yaklaşık 10 bin 353 dolar (yaklaşık 90 bin TL). 

 

3.jpg
(Oxbridge)

 

Screen Rant'in aktardığına göreyse Hogwarts'ta eğitim için 48 parça ürün satın alınması gerekiyor. Ayrıca Hogsmeade'e yapılacak geziler ve yolculuk için de para gerekiyor. 7 yıllık yolculuk masrafları epey yüklü ve Hogwarts öğrencisinin sırtına 5 bin 136 dolarlık (yaklaşık 45 bin TL) masraf yüklüyor.  

 

6.jpg
(Oxbridge)

 

Öte yandan bir süpürge satın almak da bin 614 dolara (yaklaşık 13 bin TL) mal oluyor. 

Rowling evrendeki 1 Galleon'un 7 dolara tekabül ettiğini doğrulamıştı. Harry'nin 1990'larda okula girdiği göz önüne alınarak hesap söz konusu değerlerin günümüze uyarlanmasıyla gerçekleştirildi.

 

Independent Türkçe, Oxbridge, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör 

DAHA FAZLA HABER OKU