Lüks markalar reklam yüzü olarak neden Asyalı ünlüleri tercih ediyor?

Asyalı yıldızların artan popülerliği ve Asya pazarının lüks markalar açısından önemi, eğilimi tetikledi

Louis Vuitton'ın uluslararası elçisi olarak duyurulan BTS, 21 Mayıs'ta "Butter" parçasını yayımlayacak (Louis Vuitton) 

Pazarlama uzmanları, lüks markaların reklam yüzü olarak tercihlerini artık Asyalı ünlülerden yana kullanmasının yeni bir eğilime işaret ettiğini belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dior'un reklam yüzü olan Julia Roberts, Giorgio Armani'nin tanıtımını yapan Cate Blanchett, Chanel için poz veren Keira Knightley, Balmain'in yüzü olan Rihanna yakın zamana kadar lüks markaların Hollywood sınırları içinde kalmaya dikkat ettiğini gösteriyordu.  

Ancak South China Morning Post'un bildirdiğine göre çoğunlukla ABD'li ya da Avrupalı oyuncu veya şarkıcıları tercih eden markalar yüzünü farklı yönlere çeviriyor.

Lüks Fransız moda markası Louis Vuitton'ın ünlü K-pop grubu BTS'i uluslararası elçisi olarak tanıtması bu eğilimin en güncel örneklerinden biri. Fakat BTS bu konuda yalnız değil. 

 

 

Bir diğer K-pop grubu Blackpink'in sevilen üyesi  Rosé geçen yaz lüks moda markası Saint Lauren için poz vermişti. Rosé bu yıl da New York merkezli lüks mücevher şirketi Tiffany & Co.'nun küresel elçisi olarak tanıtıldı. 

 

1.jpg
(Saint Laurent)

 

Blackpink grubunun diğer üyeleri Jisoo ve Lisa da bu trendin parçası. Jisoo, Dior Cruise Collection 2021'in yüzü olurken Lisa da Celine'in küresel elçisi olarak duyuruldu. 

Son dönemde K-pop dalgası sayesinde Güney Koreli genç yıldızlar tüm dünyayı olanca büyüleyiciliğiyle etkilese de Çinli ve Japon ünlüler de ünlü markaların radarında.

Armani Beauty, Çinli aktör ve şarkıcı Jackson Yee'yi yeni küresel elçisi olarak duyurdu. Japon model Koki de lüks kozmetik markası Estée Lauder için poz verdi. 

 

3.jpg
(Emporio Armani)

 

Londra merkezli Melody Communications'ın lüks uzmanı Rocky Chi söz konusu belirgin eğilime yönelik şu ifadeleri kullanıyor:

Avrupa'nın en büyük lüks satın alma demografisinin (Çinli ziyaretçiler) Avrupa'ya seyahat edip fiziksel olarak alışveriş yapamaması nedeniyle satışlar düştü ve markalar müşterilerinin büyük çoğunluğunun Asya'dan geldiği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldı.

Hem ABD'de hem de Çin'de pazarlama uzmanı olarak çalışan Charlie Gu da benzer bir noktaya işaret ediyor:

Asya, özellikle de Büyük Çin bölgesi, Kovid-19 pandemisi sırasında lüks markaların kâr hanesine önemli katkıda bulundu.

Asyalı yıldızların dünya çapında popülerlik kazanması ve Asya pazarının lüks markalar açısından son derece önemli olması lüks şirketlerin reklam yüzü olarak Asyalı sanatçılara yönelmesini tetiklemiş görünüyor.

 

Independent Türkçe, South China Morning Post, W Magazine

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU