İki doz aşı olup Hindistan'a yardıma koşan ünlü doktor Kovid-19 yüzünden öldü

Rajendra Kapila'nın eşi, doktorun Hindistan'a gitmeden önce iki doz Pfizer/BioNTech aşısını da yaptırdığını söyledi

Rajendra Kapila, HIV virüsü üzerine yoğunlaşmıştı (Twitter / @Prof_Dr_RAS)

Bulaşıcı hastalıklar alanının en önemli isimlerinden Dr. Rajendra Kapila, Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Eski eşi Dr. Bina Kapila, Rajendra'nın, vakaların hızla arttığı Hindistan'daki ailesine yardım etmek için oraya gittiğini söyledi.

Rajendra'nın 8 Nisan'da yapılan testinin pozitif çıktığı ve 28 Nisan'da Delhi'de hayatını kaybettiği öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'deki Rutgers Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde profesör olan Rajendra, sadece iki haftalığına Hindistan'a gitmişti. Zira eşi Dr. Deepti Saxena-Kapila şöyle konuştu:

Son bir yıldır New Jersey'deki bir Kovid-19 laboratuvarında çalışıyorum. Evde güvenli bir ortam da sağlamıştım. Eşimin iki haftalığına geldiğimiz Hindistan'da Kovid-19'a yakalanması ironik.

Deepti, Hindistan'a gitmeden önce iki doz Pfizer/BioNTech aşısı yaptırdıklarını sözlerine ekledi. Bina ise 81 yaşındaki Rajendra'nın diyabet ve kalp hastalıklarından mustarip olduğunu kaydetti.

Tamamen aşılanmış kişilerin Kovid-19'dan ölmesi çok nadir olsa da mümkün. Örneğin ABD'de iki doz aşıyı da yaptıran 105 milyon kişiden 70'i koronavirüsten hayatını kaybetti. Bu kişilerin çoğu yaşlıydı ve halihazırda bir sağlık problemi vardı.

 

Independent Türkçe, ABC News, Hindustan Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU