Galatasaray SK Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu: Kulüpler kendi yayın anlaşmasını kendileri yapmalı

Hamamcıoğlu, başkan seçilmesi halinde Bankalar Birliği yapılan anlaşma için tekrar bankalar ile görüşmek istediklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Başkanlık seçimi için 22 Mayıs'ta seçime gidecek Galatasaray kulübünde başkan adayları, planlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu da başkan seçilmesi halinde Bankalar Birliği yapılan anlaşma için tekrar bankalar ile görüşmek istediklerini söyledi.

Başkan adayı Hamamcıoğlu, kulüplerin kendi yayın anlaşmaları yapması gerektiğini belirtti.

Ekonomi gazetecileri ile bir basın buluşması yapan Hamamcıoğlu, adaylık süreci ve planları hakkında konuştu.

Galatasaray'da en önemli sorunun, kulüp içine meydana gelen değerler erozyonu olduğunu söyleyen Hamamcıoğlu, "Biz kulüp içindeki ayrışmayı bitirmek amacı ile göreve talip oluyoruz" dedi.

Popülist yaklaşımların kulübe zarar verdiğini belirten Hamamcıoğlu, "Kulüpte mahkemelere kadar giden süreç yaşandı. Bu süreçte hem liselilerin hem de liseli olmayanların da hatası var. Kulüp içinde yeniden birliği sağlayabiliriz. Bu yüzden öncelikle, şeffaflığı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma hakkında konuşan Hamamcıoğlu, "Yapılan anlaşma, uygulanabilir değil ve kulüpler bu anlaşma ile yaşayamaz. Göreve geldiğimiz takdirde, bankalar ile tekrar masaya oturup, müzakere etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray SK Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, yayın ihalesi ile ilgili de her kulübün kendi ihalesini yapması gerektiğini söyledi.

Hamamcıoğlu, "Artık kulüpler, kendi yayın anlaşmalarını kendileri yapmalılar. Biz bunun yapılmasını istiyoruz. Dijital platformlarla bile anlaşılabilir. Herkes kendi gelirini, bu şekilde artırabilir" dedi

Eşref Hamamcıoğlu, sportif planları hakkında konuştu:

Fatih Terim ile devam etmek istiyoruz. Fatih Terim, bu süreçte en büyük desteğimiz olacak. Radamel Falcao ve Mbaye Diagne, 50 milyon euro maliyet yarattı. Artık böyle transferler yapıp, kulübün zarara uğratılmasını istemiyoruz. Özkaynaklara dönmeliyiz. Futbolu, Galatasaray A.Ş.'ya CEO atayarak, şirket üzerinden yönetmek istiyoruz.

 
Gelirlerin artması için acilen dijital dönüşüme geçmek zorunda olduklarını belirten Hamamcıoğlu, Florya'daki tesislerin Kemerburgaz'a taşınarak, Florya ve Riva'daki gayrimenkullerden kulübe, 700 milyon TL nakit enjekte edilebileceğini söyledi.

Eşref Hamamcıoğlu Yönetim Kurulu listesindeki isimleri de açıkladı.

Emekli General Ahmet Yavuz'un olduğu listede, Cemal Özgörkey, Ebru Köksal, Tayfun Bayazıt, Ahmet Dağlıca, Sait Mısırlıoğlu,Cenk Soyer,Ecem Aldanmaz, gibi isimlerin yanı sıra Disiplin Kurulu'nda Süheyl Batum'un ve yedek listede  de rahmetli sanatçı Rasim Öztekin'in kızı Pelin Öztekin yer alacak.

 

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU