Mustafa Kamalak, Akit’in eski manşetlerini hatırlattı: Milli medyacılık mı yoksa küstahlık mıdır?

Saadet Partisi eski lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Akit gazetesinin kendisi ile ilgili manşetine sosyal medyadan yanıt verdi

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Akit gazetesinin eski manşetlerini hatılattı / Fotoğraf: Twitter, Kolaj: Independent Türkçe

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Akit gazetesinin kendisinin eski açıklamalarını manşet yapmasına tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamalak, sosyal medya hesabından, “Vebali senin boynuna Kamalak” manşetinde geçmişte yaptığı açıklamaları haberleştiren Akit’in, FETÖ’ye destek veren manşetlerini hatırlattı.

akit.jpg
Akit gazetesi, dünkü sürmanşetinde "Vebali senin boynuna Kamalak" diyerek Kamalak'ın eski sözlerine yer vermişti / Fotoğraf: Akit

 

Kamalak, “Akit Gazetesi, 6-7 hatta 9 yıl öncesinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce olan, bazı söylemlerimi kullanarak aklınca saldırmaya çalışıyor. Haysiyetli bir gazetecilik, Akit Gazetesi'nin Fetö Örgütüyle ilgili öven haberlerini, manşetlerini haber yapmayı gerektirmez mi” diye yazdı.

Kamalak, devamında ise şunları paylaştı:

"Yine haysiyetli gazetecilik, şuan alkış tuttuğunuz kişilerin geçmiş dönemdeki söz ve söylemlerini de haber yapmanızı icab ettirmez mi? Biliyoruz ki, Fetö'ye en büyük destek verenlerin, kendilerini aklamak için sağa sola saldırdığı bir dönemden geçiyoruz"

"Fetullah Gülen'e zamanında methiyeler dizip, sonrasında "şu Fetöyü övmüştü, bu şunu demişti" demek gazetecilik değil en basit anlatımla ahlak zafiyeti değil midir? Herkes kendisine yakışanı yapar. İstediğiniz kadar saldırın ama bunu yaparken dini, İslam'ı kullanmayın"

"Syn Bekir Bozdağ'ın meclis kürsüsünden yaptığı konuşmadan, okyanus ötesine selam gönderenlerden, Ankara'yı parsel parsel satanlardan bihaber olanların yaptığı milli medyacılık mı yoksa küstahlık mıdır?"

"Bir gün öncesinde özür dileyip, tekzip yayınlayıp, ertesi gün hakarete varan, insanları provake eden yayınlar yapmak dürüstlüğe, ahlâka, gazetecilik etiğiyle bağdaşır mı? Takdir aziz milletimizindir"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU