Akademi, Anthony Hopkins'in Oscar törenine Zoom'la katılma isteğini reddetmiş

Hopkins, Florian Zeller'in Baba (The Father) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı

Anthony Hopkins'in En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü Zoom üzerinden kabul etme teklifinin reddedildiği bildirildi.

Hopkins, pazar günkü ödül töreninde Florian Zeller'in Baba (The Father) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazanmıştı. Ünlü oyuncu ne Los Angeles'teki törene ne de farklı ülkelerde kurulan naklen yayın merkezlerinden birine katıldı. Hopkins her ne kadar tören sonrası Galler'den bir konuşma kaydı paylaşsa da bu durum, 2021 Oscar töreninin oyuncu kabul konuşması yapmadan sona erdiği anlamına geliyor.

The New York Times'a göre Hopkins, En İyi Erkek Oyuncu kategorisini kazanması halinde Zoom üzerinden katılım sağlama teklifinde bulundu "ancak Akademi bu planı reddetti".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IndieWire da Hopkins'in temsilcilerinin, oyuncunun Zoom aracılığıyla katılımına izin verilmesini "rica" ettiğini belirtti.

The Independent, yorumlarını almak üzere Oscar Ödülleri'ni düzenleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisiyle temasa geçti.

Esasen organizatörler 25 Nisan'daki Akademi Ödülleri töreni öncesinde, bu yıl martta, etkinliğe katılmak için seyahat edemeyecek adayların Zoom'la katılım seçeneği bulunmayacağını açıklamıştı.

Bu kural daha sonra, bazı adayların uzaktan katılımına imkan sağlamak için Londra ve Paris gibi yerlerde kurulan "merkezlerle" esnetilmişti.

Söz konusu düzenleme sayesinde Zeller, yine Baba filmi için En İyi Uyarlama Senaryo Oscar Ödülü’nü Paris'te alabildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU