Frances McDormand, 2021 Oscar Ödülleri'nde kurt gibi uludu

Jest, filmin hayatını kaybeden ses miksaj uzmanı Michael Wolf Snyder'a saygı duruşu niteliğindeydi

Frances McDormand, 93. Akademi Ödülleri’nde Nomadland adına En İyi Film ödülünü kabul ederken bir kurt gibi uluyarak izleyicileri şaşırttı.

McDormand, Chloé Zhao'nun bağımsız dram filminde toplumun uçlarında ayakta kalmaya çalışan bir kadını canlandırmasının yanı sıra filmin yapımcılığını da üstlenmişti.

McDormand ödülü kabul ederken şunları söyledi:

Lütfen filmimizi bulabildiğiniz en büyük ekranda izleyin ve bir gün, tanıdığınız herkesi bir sinemaya götürüp karanlıkta omuz omuza oturarak bu gece burada temsil edilen her filmi izleyin.

McDormand bir hayvan gibi havaya doğru ulumadan önce "Bunu kurdumuza ithaf ediyoruz" diye ekledi.

Söz konusu jestin Nomadland'in bu yıl intihar eden ses miksaj uzmanı Michael Wolf Snyder'a saygı duruşu niteliğinde olduğu doğrulandı.

Bu yılki Oscar töreninde Nomadland, En İyi Kadın Oyuncu (McDormand) ve En İyi Yönetmen (Zhao) ödüllerini de eve götürerek en çok ödül alan film oldu.

Daha önce (1997'de) Fargo ve (2018'de) Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) filmlerindeki performansıyla da ödül kazanan McDormand için bu, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aldığı üçüncü ödül.

En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilen diğer isimler Andra Day (The United States vs Billie Holiday), Carey Mulligan (Yetenekli Genç Kadın), Vanessa Kirby (Pieces of a Woman) ve Viola Davis'ti (Ma Rainey: Blues'un Annesi).



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU