Sıfır karbon salımlı ultralüks yat, 10 günlüğü 3 milyon dolarlık geziler için hizmete açıldı

Yatın yüzde 100 karbonsuz olduğu öne sürülüyor

Iddes Yachts, çevreci keşifler için tasarlanmış 300 metrelik yatını duyurdu (Facebook/Earth 300)

Çevreci keşifler için tasarlanmış yeşil teknolojili 300 metrelik bir yat, aynı zamanda aktivistleri ve lüks seyahatlerde milyonerleri de taşıyacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper yat uzmanı Ivan Salas Jefferson ve kendi şirketi Iddes Yachts tarafından tasarlanan Earth 300 adlı gemi yaklaşık 300 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğinde ve 425 kişiyi ağırlayabiliyor.

Iddes Yacht kurucusu Ivan Salas Jefferson, Earth 300'ü "Dünya'nın en büyük zorluklarıyla yüzleşmek için bilim ve keşfi birleştirecek" bir gemi olarak tanımladı.

Son teknolojiye sahip 22 laboratuvar ve arka güvertesinde bir "bilim küresi"yle donatılan yat, bilim insanları ve öğrencileri çevreci keşifler için ücretsiz taşımayı amaçlıyor. Öte yandan, girişimi kârlı hale getirmek için gemi, lüks kamaralarından bazılarını 10 günlük seyahat için 3 milyon dolar (yaklaşık 24 milyon 200 bin TL) karşılığında kiralayabilecek varlıklı turistlere de açmak istiyor.

Earth 300'ün yüzde 100 karbonsuz olduğunu öne sürüldü.

Earth 300 CEO'su ve girişimci Aaron Olivera, geminin çevre bilincinin artırılmasına yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Bloomberg, Olivera'nın, "Kürenin, ona bakan herkese gezegeni koruma yönünde ilham vermesini istedik" dediğini aktardı.

Gezegen çapında insanları harekete geçirebilecek bir nesne yapabileceğimizi hayal edin.

Olivera gemiyi, "Neslimizin Eyfel Kulesi" olarak nitelendiriyor.

Geminin yapımı ve hazırlanması 6 yıl sürdü.

Salımsız seyir için tasarlanan geminin gücü, erimiş tuz reaktörü (molten salt reactor -MSR) olarak bilinen nükleer bir teknolojiyle sağlanacak. Fakat reaktörler sertifikalandırılana kadar gemi ilk etapta sentetik yeşil yakıtlarla çalışacak.

Şirketin kurucuları geniş kabinler, balkonlar ve zenginler için çalışan istihdamı sağlamayı planlarken, aynı zamanda modern teknolojilerle bilim insanları ve kaşiflerin gemideki teçhizatı kullanarak araştırma yapmasını ve veri toplamasını da sağlamayı amaçlıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU