Kurtulmuş: İki genel başkanvekili modelinde hiyerarşik bir tasnif söz konusu değil

Kurtulmuş açıklamasında, "İkinci bir genel başkan vekilinin daha görev yapacak olması, sayın Cumhurbaşkanımızın partiyle ilgili yükünü hafifletecek ve onu da rahatlatacaktır diye düşünüyorum" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Posta yazarı Murat Çelik'e partisinin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kongre sonrası AK Parti'de Genel Başkanvekilliği sayısının 2'ye çıkmasının nedenine ilişkin gelen bir soruya Kurtulmuş şu cevabı verdi:

Önümüzdeki süreçte çok sıkı çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda kadrolarımızı sayısal olarak da artırmamızda fayda olacaktır. MKYK’nın yapısındaki değişiklik de bu anlayışın bir tezahürüdür. İkinci bir genel başkan vekilinin daha görev yapacak olması, sayın Cumhurbaşkanımızın partiyle ilgili yükünü hafifletecek ve onu da rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkanvekilleri arasında hiyerarşik ayrımın olmadığını da dile getiren Kurtulmuş, "Hiyerarşik bir tasnif söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız, eşit iki genel başkan vekili arasında bir görev taksimi yapacaktır diye düşünüyorum.Genel Başkan adına, her iki vekil de kendi alanlarındaki faaliyetleri koordine edecektir" dedi.

"AK Parti dinlemeyi bilir"

"Kongre sonrası kadrolarda bir yenilenme gerçekleşti ama “AK Parti’nin artık söyleyecek yeni bir sözü yok” şeklindeki eleştirilere ne diyorsunuz?" sorusuna ise Kurtulmuş şu yanıtı verdi:

Bakın, AK Parti iktidar olmasına rağmen hâlâ reform iradesini de koruyor. Sağlam ve sahici bir irade bu. “Bunca sene tek başına iktidar olup hâlâ ne reformu?” sorusu, reformu ve reformistliği anlamamış olmak demektir. Reformlar halkın ihtiyaçlarına göre sürekli olarak güncellenir, yenilenir. Türkiye zorlukları, kaosları, hatta krizleri bu kuvvetli reform iradesiyle atlattı. AK Parti’nin bir temel özelliği de şu: Biz, dinlemesini iyi bilen bir partiyiz. Toplumun ihtiyaçlarını, sorunlarını, halkın gündemini dinleyen bir parti.

 

Posta, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU