Prens Philip'in ölmesi halinde Harry-Meghan röportajı yayımlanmayacakmış

Kraliyet uzmanın Penny Junor, aile içindeki tüm konuşmaların ABD basınına yansımasının rahatsızlık uyandırdığını söyledi

Birkaç saray çalışanı Meghan Markle'ın kendilerine zorbalık yaptığını öne sürmüş ve Kraliyet iddialara dair soruşturma yürüteceğini açıklamıştı (AP)

ABD'li gazeteci Gayle King, Prens Harry ve Meghan Markle'ın Oprah Winfrey'e verdiği röportajın eğer Prens Philip ölseydi erteleneceğini açıkladı. 

Röportajın yayımlandığı CBS kanalında sunuculuk yapan ve Oprah Winfrey'in yakın arkadaşlarından biri olan King, çarşamba SiriusXM isimli programda Sussex Dükü ve Düşesi'nin röportajının Prens Philip'in şubatta hastaneye kaldırılmasından önce kaydedildiğini söyledi. 

Page Six'in haberine göre King şu ifadeleri kullandı:

Tanrı korusun eğer ona bir şey olsaydı, röportaj bu dönemde yayımlanmazdı. Ancak röportaj gerçekleştirilmiş ve (Prens Philip) hastaneye kaldırılmadan önce planlanmıştı. Birçok kişi bu noktayı vurgulamıştı.

Meghan ve Harry çiftinin, Kraliçe II. Elizabeth'in eşi 99 yaşındaki Prens Philip'in kalp ameliyatından sonra hastanede iyileşme aşamasındayken röportajı yayımlama kararı tepki çekmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan röportajdan sonra çiftle görüştüğünü söyleyen King, Meghan Markle'ın ortaya attığı ırkçılık iddialarını desteklemek için elinde çok fazla belge olduğunu söyledi. Markle, oğlu Archie'nin ten rengine yönelik Kraliyet ailesi içinde endişe duyan isimlerin olduğunu açıklamıştı. 

King ayrıca Harry'nin, abisi Prens William ve babası Prens Charles'la yaptığı konuşmaların "verimli" olmadığını söyledi. 

Bununla birlikte Kraliyet ailesine dair çalışmalar yapan gazeteci Penny Junor, King'in beklenmedik açıklamalarının gerginliğin tarafları açısından sorunlu olabileceğini belirtti. Junor, "Bu şoke edici bir güven ihlali. Aile Harry'e söyledikleri her şeyin Amerikan televizyonunda çıkmasından endişelenecek" ifadelerini kullandı

Kısa süre önce Markle'ın ırkçılık iddiaları üzerine Michelle Obama da konuşmuş ve "bunları işitmek sürpriz" değil diye belirtmişti. 

People'ın haberine göre Obama şu ifadeleri kullanmıştı:

Yaşadıkları zor şeyleri düşündüğümde ailenin önemi aklıma geliyor ve bağışlanma için dua ediyorum. Zamanla bir noktada netlik, sevgi ve kararlılık olacağını umuyorum. Çünkü aileden daha önemli bir şey yok.

Daha önce de söylediğim gibi, ırk bu dünyada beyaz olmayan insanlar için yeni bir mesele değil ve bu yüzden (Markle'ın) duygularını işitmek ve bunların açıkça ifade edilmesi sürpriz değildi.

 

Independent Türkçe, Page Six, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU