Kraliyet geriliminde yeni gelişme: "Meghan Markle, kendisine zorba diyenlerin kim olduğunu görmek istiyor"

The Times'ta 2 Mart'ta yayımlanan haberde Markle'ın saray çalışanlarına zorbalık yaptığı öne sürülmüştü

Meghan Markle ve Prens Harry ikinci bebeklerini beklediklerini açıklamıştı (AP)

Meghan Markle'ın kendisini zorba diye niteleyen saray çalışanlarının kim olduğunu bilmek istediği belirtildi. Yeni bir iddiaya göre Sussex Düşesi, Buckingham Sarayı'ndan kendisini zorba diye niteleyenlerin isimlerini istiyor.

Page Six'in haberine göre Markle, kendisini zorba diye niteleyen saray çalışanlarının iddiaları üzerine Kraliçe'nin açacağı soruşturmayla ilgili tüm belgeleri, e-postaları ve mesajları görmek istiyor. 

Daily Mail'de yer alan başka bir habere göreyse Buckingham Sarayı, iddiaları incelemesi için bağımsız bir avukatlık ofisini davet etmeyi düşünüyor. Öte yandan Suits dizisinin eski oyuncusunun, iddialara karşı çıkmak üzere kendi hukuki ekibini oluşturduğu belirtildi.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın avukatları söz konusu iddiaları "yanıltıcı ve zararlı bilgilere dayalı hesaplanmış bir karalama kampanyası" diye nitelemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Times'ta 2 Mart'ta yayımlanan habere göre Markle, Mayıs 2018'de Prens Harry'le evlendikten sonra Kensington Sarayı'nda yaşarken zehirli bir çalışma ortamı yaratmakla ve çalışanları ağlatmakla suçlanmıştı. 

Markle'a yönelik iddialardan birinde bir saray çalışanının meslektaşına Düşes'le yüzleşmeyi bekledikleri için "titremesini durduramadığını" söylediği öne sürülmüştü. 

Buckingham Sarayı ilk olarak düşes hakkında kendi soruşturmasını yürüteceğini açıklamıştı ancak gündeme gelen yeni iddialar bağımsız bir soruşturmanın da masada olduğuna işaret ediyor. 

Markle'a yönelik zorbalık iddiaları çiftin Oprah Winfrey'e verdikleri ve pazar CBS'te yayımlanan röportajdan günler önce ortaya atılmıştı. 

Bununla birlikte Meghan Markle, ünlü televizyon sunucusu Winfrey'in sorularını yanıtladığı programda oğlunun ten renginden ötürü prens unvanı alamayacağının söylendiğini açıklamıştı. Siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, "Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Kraliyet ailesi içindeki ırkçılık gerginliğe dair konuşan kaynaklar Harry de dahil olmak üzere Kraliçe'nin üst düzey Kraliyet üyeleriyle bizzat konuşmaya başlayacağını iddia etmişti. Kraliçe'nin Kraliyet ailesi içindeki bazı kişilerin Prens Harry ve Markle'ın oğlu Archie'nin ten rengine dair tedirgin olmasını "endişe verici" diye nitelediği belirtilmişti. 

 

Independent Türkçe, Page Six, The Sun, The Times

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU