Savcının aracına not bırakan Uysal hakkında dava: Mala zarar vermek ve tehdit notu bırakmakla suçlandı

Ordu’da savcının arabasının ön camına not bıraktığı için gözaltına alınan Süleyman Uysal hakkında Süleyman Uysal’a "mala zarar verme ve tehdit notu bıraktığı" iddialarıyla dava açıldı

Fotoğraf: İHA

 Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan Süleyman Uysal iddiaya göre oturduğu sitenin otoparkına uygunsuz park edilen ve diğer araçların geçişine engel olan aracın ön camına “Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi. Bilginize” diye not yazarak bıraktı.

Aracındaki notu gören Cumhuriyet Savcısı E.T.G sitenin WhatsApp grubuna, "Bu notu yazan bana bu numaradan ulaşsın" diye yazdı. Notu yazan Süleyman Uysal gruptaki numarayı aradı ve notu kendisinin yazdığını söyledi.

 Bunun üzerine savcının şikayeti üzerine siteye gelen polis ekipleri, 30 Ocak’ta Süleyman Uysal’ı gözaltına alıp emniyete götürdü.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilmek üzere işlemler yapıldı. Ancak nöbetçi mahkemenin "Ertesi gün getirin, bu gece nezarette kalsın" dediği iddia edildi.

"Nazik bir not 'tehdit' sayıldı"

Araya birilerinin girmesi neticesinde gece saat 22.00'de emniyetten salıverilen Süleyman Uysal, 31 Ocak Pazar gününü nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Süleyman Uysal’a "mala zarar verme ve tehdit notu bıraktığı" gerekçesiyle dava açıldı.

Süleyman Uysal konuyla ilgili sessizliğini korurken, avukatı Yiğit Küçükoğlu açıklamalarda bulundu. Avukat Küçükoğlu, “Olaya müdahil olduk. Yazılan notta isim olmadığı için bir tehdit unsuru olduğu ve silecek kırıldığı iddiasıyla mala zarar verme riski olduğundan şahsa dava açıldı. Nazik bir not 'tehdit' sayıldı. Ancak ben konunun ilk mahkemede kapanacağına inanıyorum” dedi.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU