Pelosi'nin kürsüsüyle poz veren Amerikalı kefaletle serbest

FBI, federal mahkemeye sunduğu dilekçede, Johnson'ın sosyal medya aracılığıyla kendisini tanıyanlar tarafından kısa sürede teşhis edildiğini bildirmişti

Adam Johnson bu pozu verdikten iki gün sonra tutuklanmıştı (AFP)

ABD Kongre Binası'na yapılan baskın sırasında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisine ait kürsüyü taşırken görüntülenen Floridalı adam, 25 bin dolar (yaklaşık 187 bin TL) kefaletle serbest kaldı.

Associated Press'in (AP) haberine göre Tampa'daki bir federal sulh hakimi, 36 yaşındaki Adam Johnson için pazartesi günü yapılan kısa duruşmada zanlının serbest bırakılmasına karar verdi.

Johnson, hükümete ait mülkte hırsızlık, Kongre Binası'na şiddet olayları eşliğinde girip burada huzur bozacak şekilde davranma ve erişimi sınırlandırılmış bir binaya yasal yetkiye sahip olmadan girme suçlamalarıyla cuma gecesi tutuklanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haber ajansı, Johnson'ın Washington DC'de açılan suçlamalarla ilgili olarak henüz bir beyanda bulunmadığını belirtirken, zanlının pasaportunu teslim etmesi, seyahat sınırlandırmalarına riayet etmesi ve 21:00-06:00 olarak belirlenen sokağa çıkma kısıtlamasına uyması gerektiğini de aktardı.

Yerel Tampa Bay Times gazetesine göre Savcı Yardımcısı Patrick Scruggs, "Bu ciddi bir dava. Geçen hafta Kongre Binası baskınına karışan herkesin, buna Johnson da dahil, eylemlerinin hesabını vermesi gerekiyor" dedi.

Yetkililer, Pelosi'nin ofisinin, başkan seçilen Demokrat Joe Biden'ın seçim zaferine itiraz eden çete tarafından basılan bürolar arasında yer aldığını belirtiyor.

6 Ocak'ta yaşanan ve en az 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan baskında dünya gündemine oturan fotoğraflardan birinde Johnson, üzerinde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı mührü görülen kürsüyü taşırken görülmüştü.

Başında "Trump" yazılı beresi ve koltuğunun altında kürsüyle görüntülenen Johnson bu haliyle kameralara el sallamıştı.

Floridalı adam bir başka karedeyse, Kongre Binası içinde "tüm turlara kapalı" işareti olan bir tabelayla görülmüştü.
 


FBI, federal mahkemeye sunduğu dilekçede, Johnson'ın sosyal medya aracılığıyla kendisini tanıyanlar tarafından kısa sürede teşhis edildiğini ve bazılarının bu kişinin kimliği hakkında ipucu verdiğini bildirmişti.

Yerel medyada yer alan haberlerdeyse Johnson'ın, doktor olan eşi ve 5 çocuğuyla birlikte evinde oturan bir baba olduğu belirtilmişti.

Kongre Binası içinde çekilen görüntülerle gündeme gelen ahşap kürsünün değerinin bin dolar (yaklaşık 7 bin 500 TL) olduğu ve daha sonra Senato kanadında bir koridorda zarar görmemiş halde bulunduğu ifade edilmişti.  

Johnson'ın bir sonraki duruşması, Washington DC'de 19 Ocak'ta gerçekleştirilecek.


Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU