Amelie'nin yönetmeni Jean-Pierre Jeunet: Devam filmi çekmeyeceğim çünkü Paris artık çirkin

Jeunet, 2001 yapımı romantik komedi Amelie’ye devam filmi çekme önerilerini reddettiğini belirtti

Fotoğraf: The Independent

Yönetmen Jean-Pierre Jeunet, ünlü filmi Amelie’nin yapım sürecine odaklanan bir sahte-belgesel (mockumentary) hazırladığını açıkladı.

IndieWire adlı haber sitesine konuşan Jeunet belgeselle ilgili, “Bu, yalnızca aptallık olacak. Ama eğlenceli ve -umarım ki- yapımı ucuz bir şey” dedi.

Jeunet ayrıca, 2001 yapımı romantik komedi Amelie’ye devam filmi çekme önerilerini reddettiğini belirtti.

Amelie’yi canlandıran Audrey Tautou’nun olası bir devam filmde yer almayacağını belirten yönetmen, Paris’in etrafının da şantiyelerle çevrildiğini ve bunun çekimleri zorlaştıracağını söyledi. Yönetmen konuyla ilgili olarak, “Paris artık çirkin” dedi.

 

 

Jeunet’in The Young and Prodigious T.S. Spivet (Genç ve Müthiş T.S Spivet) adlı son uzun metrajlı filmi 2013’te vizyona girmişti.

Ancak filmin ABD’deki dağımcısı Harvey Weinstein, yönetmenin bazı sahneleri kesmeyi reddetmesi üzerine, filmi rafa kaldırmıştı.

Film çekmek için 4 yıldır mücadele ettiğini ve dünyanın artık çok farklı bir yer olduğunu söyleyen Jeunet, sinema sektörüyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Benim filmlerim tuhaf ve tuhaf filmler için iyi bir zaman değil. Çünkü herkes kar yapmak istiyor ama kimse risk almak istemiyor.”

Amelie’nin yapım sürecine odaklanacak sahte-belgeselin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU