İsrailli askerler, Filistinlilerin 350 zeytin ağacını söktü

Askerler, yaşanan ihlalleri ve baskını görüntülemeye çalışan Filistinli habercilere de saldırdı

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da en az 350 zeytin ağacını söktü, üç barakayı yıktı ve ihlalleri görüntülemeye çalışan Filistinli basın mensuplarına saldırdı.

Uluslararası Ortadoğu Medya Merkezi'nin (IMEMC) haberine göre Eriha'nın kuzeyinde Arap nüfusun yaşadığı Nuveyme Köyü'nde meydana gelen olayda Süleyman Zayid'in bahçelerine giren askerler yüzlerce zeytin ağacını yerinden çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köy yetkilileri yaptıkları açıklamada, bu ağaçların iki yıldan uzun süre önce çiftçiler tarafından dikildiğini ve ordunun halkın topraklarına yasadışı biçimde el koymak için bölge sakinlerinin haklarını ihlal edip gerilimi tırmandığını söyledi.

Askerlerin ağaçlara zarar vermekle kalmayıp, Yusuf Ebu Harbiş ve kardeşlerine ait üç barakayı yıkarak eşyalara el koyduğu ve aileleri evsiz bıraktığı, yaşanan ihlalleri ve baskını görüntülemeye çalışan Filistinli habercilere de saldırdığı kaydedildi.

Filistin haber ajansı Vefa, İsrailli askerlerin, kameramanları Süleyman Ebu Surur'la Filistin TV'nin kameramanı Ömer Ebu Eved'in peşine düştüğünü ve kimliklerine baktıkları basın mensuplarını tutuklamakla tehdit edip bölgeden uzaklaştırdığını aktardı.
 


IMEMC haberinde, "İsrail'in Filistin topraklarını ilhak ederek yerleşim yerleri inşa etmek ve bu alanları genişletmek için Eriha ve Ürdün Vadisi'ndeki toprak hırsızlığı politikalarını sürdürdüğünü ve bölgedeki Filistinlilerin İsrailli askerler ve yasadışı yerleşimcilerin artan ihlallerine maruz kaldığını" belirtti.

Filistinlilere ait zeytin bahçelerinin İsrail ordusunun ya da Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradığına dair geçmişte de birçok olay yaşanmıştı.

2018'de meydana bir olayda, toprakları üzerinde Yahudi yerleşim alanlarının yükselmemesi için arazilerine zeytin fidanı dikmeye çalışan Filistinliler İsrailli askerlerin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı.


Independent Türkçe, IMEMC

DAHA FAZLA HABER OKU