Davutoğlu ve DP Genel Başkanı Uysal'dan ortak açıklama: Türkiye'nin kaynakları keyfi kullanılıyor ve yönetiliyor

Davutoğlu ve Uysal yaptıkları basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi

Fotoğraf: Twitter

DP Genel Merkezi'nde 2 saat süren görüşmenin ardından Davutoğlu ile Uysal basın açıklaması bulundu.

Davutoğlu, partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modeli çalışmasını paylaşmak için geldiklerini belirterek, bu vesileyle Türkiye gündemine ilişkin kapsamlı bir istişare yapıldığını kaydetti. 

2021 için belirlenen asgari ücrete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu şunları kaydetti:

Birçok gelişmiş ülkede asgari ücretliler yüzde 10'ları bulurken, Türkiye'de bu yüzde 60, 70'lere tekabül eden bir kitleyi ilgilendiriyorsa asgari ücret tespiti, salt asgari ücret tespiti olmaktan çıkmıştır. Ama maalesef hükümet burada da tamamıyla kendi iktidarıyla özdeşleşmiş birtakım çevrelere kaynak aktarırken cömert, geniş halk kesimlerine kaynak aktarırken son derece cimri bir tutum takındı.

Davutoğlu, yeni ekonomi yönetiminin faiz baz puanını artırdığına dikkati çekerek, "Son 4 yılın siyasi ve ekonomik literatürünü faiz karşıtlığı ve faiz lobisi üzerinde inşa eden Sayın Cumhurbaşkanı, bu gelişme karşısında şu anda sükut ediyor" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ortaya çıkan süreç pandemiyle derinleşti"

DP Genel Başkanı Uysal ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de ortaya çıkan sürecin pandemiyle derinleştiğini savundu.

Kaynakların kötü kullanımı ve kötü yönetiminin keyfi bir rejimin tabii sonuçları olduğunu söyleyen  Uysal, şöyle devam etti:

Biz bu keyfilikten bu ülkeyi çıkarmak mecburiyetindeyiz. Büyük geçmişin içerisinde bugün sahip olduğumuz imkan ve kapasiteyi azami noktaya çıkartmak, o iklimi sermek siyasetin vazifesi, hepimizin de ortak müştereği. Demokrat Parti olarak demokrasi ve hukuk ortak paydasında Türkiye'nin makulleşmesine, uçlara kaymış kimliklere, mahallelere hapsedilmiş siyasetini o ortak paydada yeniden inşa edebilmek noktasında sorumluluk alıyoruz, irademizi beyan ediyoruz. Bu noktada karşılıklı iş birliklerinde taraftar olduğumuzu beyan etmek isterim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU