Cyberpunk 2077'nin yapımcısı: Hataları ilk gün güncellemesiyle gidereceğiz

Oyundan sızan haritanın yoğunluğu sosyal medyada pek çok kişiyi şaşkına uğratmıştı

Keanu Reeves daha önce oyunda canlandırdığı karakteri anlatarak "Hepimizin içinde bir Johnny Silverhand var" demişti (CD Projekt Red)

Cyberpunk 2077'nin uzun süredir beklenen çıkışına bir gün kala CD Projekt Red geliştiricilerinden biri Twitter'da oyunun ilk gün güncellemesinin çoğu arızayı gidereceğini doğruladı. Bu doğrulama, Cyberpunk 2077'nin ilk gününde 43 GB'lık bir yama çıkaracağı ortaya çıktıktan sonra geldi. Bu haber, oyunu test edenlerin çok sayıda arıza raporlamasından gözü korkan oyuncuların içine su serpebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cyberpunk 2077'yi test edenler internette kendilerini göstermeye başladı. Mutabık oldukları konulardan biriyse oyunun henüz yama hazırlanmamış halinde çok sayıda arıza ve bozukluk olduğu. Peş peşe gelen gecikmelere rağmen test edenlerin bir kısmı oyunun yine de aceleye getirildiğini düşünüyor, kimiyse bu durumdan o kadar rahatsız görünmüyor. Beklendiği üzere test edenlerin ve oyuna erken erişmiş diğer oyuncuların karşı karşıya kaldığı sorunları çözebilmek için oyunun tüm versiyonlarına epey büyük bir ilk gün güncellemesi gelecek.

CD Projeckt Red geliştiricilerinden Fabian Döhla, Twitter'da güncelleme ve düzelteceği arızalarla ilgili bir dizi soruyu yanıtladı. Döhla ilk önce "Test edenlerin karşı karşıya kaldığı (ve rapor ettiği) epeyce arızanın çoktan giderildiği, güncellemede daha fazlasının da düzeltileceğini," duyurdu. Bu tweet, başka bir kullacıyı test edenlerin oyunun sözümona "sıfırıncı gün" yamasından sonra çıkmayı sürdürdüğünü iddia ettiği sorunlarla ilgili bir soru sormaya sevk etti. Döhla şöyle yanıtladı:

Bu sorunlarla Almanya'da da karşılaştık. Bunlar temelde akış sorunları. Ayarlar donanımızın performansının çok üzerindeyse oyun içerik akışını gerçekleştiremiyor ve animasyonlar, ses, pleybek, nesneler vs kaybolmaya başlıyor. Ayarları uyumlu hale getirirseniz çoook daha düzgün çalışacağını göreceksiniz.

Öte yandan Döhla'nın başka bir tweetinde bahsettiği gibi güncelleme bilgisayarlardaki uyumsuz ayarlardan kaynaklı sorunları gidermeyecek:

 

 

 

Oyunun bilgisayar sürümünü bilgisayarınızın kaldıramayacağı ayarlarda yürütüyorsanız güncelleme size yardımcı olmayacak. Öte yandan oyunun uygun kurulumu bulmayı sağlayacak tonla seçeneği var. Geliştirici, doğaçlama soru-cevap faslını Cyberpunk 2077'nin test edenlere giden nüshalarıyla- ki bunlar eski bir teknik kuruluma sahip- ilgili bir soruya son bir cevap vererek bitirdi:

Konsola gelen güncellemeyle ürün bambaşka bir oyuna dönüşecek, evet.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU