Ünlü girişimci Elon Musk'tan herhangi bir şeyi daha derin ve hızlı öğrenmenin ipuçları

"Bilgiyi bir tür anlamsal ağaç gibi görmek önemli"

Forbes'a göre, Musk şu an dünyanın en zengin üçüncü kişisi (AFP)

Daha iyi bir yazar, yatırımcı veya girişimci olmak için öğrenme temel kurallardan biri. Dünyanın en başarılı insanları, hayat boyu öğrenmenin altını çiziyor. Örneğin Mark Zucberberg iki haftada bir kitap bitirdiğini söylemiş, Bill Gates yılda 50 kitap okuduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu anda Tesla ve SpaceX’in CEO’luğunu yapan Elon Musk ise erkek kardeşine göre günde iki kitap okuyarak büyüdü. Roket bilimi, mühendislik, fizik, yapay zeka ve enerji gibi birçok farklı alanda uzmanlaşan Musk’a göre, daha derin ve daha hızlı öğrenmenin yolu, konunun temelinden başlamak ve onu anlamak.

Sosyal medya platformu Reddit’te gerçekleşen soru cevap etkinliğinde, bir kullanıcı Musk’a nasıl bu kadar hızlı öğrendiğini sordu.

Musk, çoğu kişinin düşündüğünden çok daha fazlasını öğrenebileceğini ve daha denemeden kendilerini yetersiz gördüklerini söylerken şu tavsiyede bulundu:

Bilgiyi bir tür anlamsal ağaç gibi görmek önemli. Temel ilkeleri anladığınızdan emin olun. Diğer bir deyişle, yapraklarla detaylara girmeden önce gövde ve büyük dallar… Yoksa tutunacak hiçbir şey olmaz.

Ünlü girişimciye göre, her konunun kök, gövde, dallar ve yapraklardan oluşan bir yapısı var. Daha derin ve hızlı öğrenmek isteyen kişiler, ağacın önce kökünü, sonra gövdesini öğrenip ardından dallara ulaşmalı.

Bulunduğu endüstrinin özünü ve sağlam bir temel kurmak için neye odaklanması gerektiği konusunda usta olan Musk’ın anlayışında herhangi bir konuyu öğrenmeye başladığınızda her şey eşit derecede önem ifade etmiyor.

Kişiler, neyi öğrenmeyi veya çalışmayı seçerse seçsin temel bilgilere karşı saygısız olmamalı ve onlarla başlamalı. Zira Musk, bir bilgiyi hiçbir zaman rastgele öğrenmiyor.

Bir şey öğrenmek istediğinizde, onu en basit haline getirmeniz ve daha sonra ilerlemeniz gerekiyor.

 

Independent Türkçe, Medium

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU