Aliyev’in kahkahalı zafer konuşması viral oldu: Ne oldu Paşinyan, yol çekiyordun Cebrayıl'a?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan Başbakanı Paşinyan için sarf ettiği sözler çok konuşuldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ anlaşmasının ardından kameralar karşısında geçerek ulusa sesleniş konuşması yaptı. Aliyev’in, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın çatışmadan önce dile getirdiği sözleri hatırlatarak yaptığı konuşma sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından da paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karabağ anlaşmasının ardından gece 02.00 sıralarında açıklama yapan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, uzun bir konuşma gerçekleştirdi.

Aliyev, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan anlaşmanın Ermenistan'ın askeri yenilgisi anlamına geldiğini söyledi.

Aliyev, konuşmasında gülerek Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a göndermelerde bulundu. Dağlık Karabağ’ın statüsünün anlaşmada yer almadığına dikkat çeken Azerbaycan lideri, “Anlaşmada statüyle ilgili tek bir kelime bile yoktur, hani ne oldu Paşinyan, bağımsızlık istiyordun Karabağ için” dedi.

Paşinyan’ın çatışma başlamadan önceki sözleriyle dalga geçen Aliyev, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 “Bu anlaşmada Dağlık Karabağ'ın statüsü konusunda bir kelime bile yok. Peki nerede Ermenistan'ın talepleri. Dağlık Karabağ'a bağımsızlık verilsin diyorlardı. Onlara özerklik teklif ettiğimde kabul etmediler. Peki ne oldu Paşinyan? Ne oldu Paşinyan? Yol çekiyordun Cebrayıl’a… Dans ediyordun… Ne oldu hani statü? Cehenneme gitti statü, ateşe gitti statü, gorbagor oldu statü, yoktur statü, yoktur statü ve olmayacak. Ben Cumhurbaşkanı olduğum sürece de olmayacak. Bu anlaşma ile büyük siyasi zafer elde ettik. Bu siyasi zaferimiz için askeri zaferimiz önemli rol oynadı. Ordumuzla gurur duyuyoruz. Bu tarihi anlaşmaya imza attığım için mutluyum. Kendi vatanımıza, Karabağ'ımıza, Karabağ'ın tacı olan Şuşa'ya döndüğümüz için mutluyum. Ebediyyen yaşayacağız bu topraklarda. Bundan sonra hiç kimse bizi o topraklardan çıkaramaz. Büyük gururla diyoruz ki Fuzuli bizimdir, Cebrail bizimdir, Zengilan bizimdir, Gubadlı bizimdir, Ağdam bizimdir, Laçın bizimdir, Kelbecer bizimdir, Şuşa bizimdir, Karabağ bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır. Yaşasın Azerbaycan halkı”

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU