Viyana’daki terör saldırısını IŞİD üstlendi

Saldırıda 4 kişi ölmüş, 20'den fazla kişi de yaralanmıştı

Fotoğraf: AA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2 Ekim Pazartesi günü 6 farklı noktadan eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda 4 kişi öldü, 20'den fazla kişi de yaralandı.

Reuters, Viyana’daki terör saldırısının IŞİD tarafından üstlenildiğini duyurdu. IŞİD'in propaganda organı Amaq tarafından yapılan başka bir açıklamada saldırgan Abu Dagnah Al-Albany'nin radikal İslamcı örgüte "bağlılık yemini" ettiği bir video paylaşıldı.

Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer, saldırıyı düzenleyen kişinin IŞİD sempatizanı olduğunu açıklamıştı. 

Saldırıda yaralananlardan 7'sinin durumunun ağır olduğu belirtilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Saldırganlar arasında Türkler de var" iddiası

Saldırı esnasında sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda Türkçe konuşmaların duyulması üzerine, "Saldırganlar arasında Türkler mi var?" sorusu gündeme gelmişti.

Ancak çok geçmeden bunu doğru olmadığı ve videoda Türkçe konuşan kişilerin çatışmanın ortasında kalan Türk vatandaşları olduğu anlaşılmıştı.

Saldırıda Türkiye asıllı Recep Tayyip Gültekin de bacağından vurularak yaralanmıştı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz,  Viyana şehir merkezinde meydana gelen olayları "iğrenç bir terör saldırısı" olarak nitelendirerek "Terörden asla korkmayacağız ve bu saldırılarla her türlü yolla mücadele edeceğiz. Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir şekilde harekete geçecek" diye konuşmuştu.

 

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU