Bakan Kurum, depremzedelere yapılacak yardımları açıkladı

Kurum, depremzedelere 30 bin TL eşya parası verileceğini, ev sahiplerine 13 bin TL, kiracılara da 5 bin TL taşınma ve kira yardımı yapılacağını kaydetti

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin meydana geldiği İzmir’de, hasar tespit çalışmaları ve depremzedelere yapılacak yardımlar hakkında konuştu.

Kurum, "Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapılacak” dedi.

“Binalarımızın taşınma sürecinde ev sahiplerine 13 bin TL taşınma ve kira yardımı, kiracılara da 5 bin TL taşınma ve kira yardımı vereceğiz" bilgisini paylaşan Kurum şunları kaydetti:

Kira ve taşınma yardımı vereceğimizi söylemiştik. Bayraklı'daki her mahalleye Afet Koordinasyon çadırı kuruyoruz. Bayraklı’daki 24 mahallenin muhtarıyla bugün bir araya geldik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza 10 bin TL yardım ödemesine valilik başlamış durumda. Eşyalarını alamayanlara hane başına 30 bin TL eşya yardımı vereceğiz. Binalarımızın taşınma sürecinde ev sahiplerine 13 bin TL taşınma ve kira yardımı, kiracılara da 5 bin TL taşınma ve kira yardımı vereceğiz.

"Binalar riskliydi" iddiası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Rızabey ve Doğanlar apartmanına ilişkin bakanlığa veya il müdürlüğüne ve valiliğe gelen bir riskli bina başvurusu olmadığını söyledi.

Kurum, “Riskli bina başvurusu olsaydı tapuda riskli bina şerhi olurdu” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU