Erdoğan: İzmirli vatandaşlarımızın yaralarını soğuklar bastırmadan saracağız

“İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı yeni konutlarına kavuşturacağız"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’deki depremde yıkılan evlerin yerine yenilerinin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Erdoğan, partisinin Samsun İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada İzmir’de yaşanan depremle ilgili olarak "Seferihisar merkezli olarak İzmir'de yaşanan deprem sebebiyle bir kez daha İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 58 vefatımız var, 896 yaralımız var. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum” bilgisini paylaştı.

“İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı yeni konutlarına kavuşturacağız” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Enkazların kaldırılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Bakanlık ve kurumlarımız felaket bölgesinde gerekeni yapıyor. Dün Van kongresinden İzmir'e geçerek orada kriz merkezinde toplantımızı yaptık. Enkaz bölgesine giderek bilgileri aldık. Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar bastırmadan kapatmakta kararlıyız.

Erdoğan, ayrıca ekonomiye dair şu mesajı verdi:

Milletimizin birliğini, şu içinde bulunduğumuz beraberliğini bozamadılar. Bunun için kurdukları tuzakların hepsini de başlarına geçirdik. Türkiye'yi vesayetle esir alamadılar, Türkiye'yi terörle dize getiremediler, Türkiye'ye darbeyle yıkamadılar, Türkiye'yi tehditle, kuşatmayla, ambargoyla prangaya çekemediler, Türkiye'yi ekonomi ile de alt edemeyecekler. Yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır.

Erdoğan, konuşmasının devamında Samsun’a yapılan hizmetlerden bahsetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU