Selvi: Gezi sürecinde demokrasiyi savundum

Selvi, hayatını kaybeden AK Partili Markar Esayan hakkında kaleme aldığı yazıda Gezi sürecinde demokrasiyi savunduklarını söylerken “Ama hücumlara maruz kalıyorduk” dedi

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçen günlerde hayatını kaybeden AK Parti milletvekili Markar Esayan hakkında yazdı. Selvi, Esayan ile Gezi eylemleri sürecinde tanıştıklarını ve demokrasiyi savunduklarını yazdı.

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Markar Esayan’la olan dostluğumuz Gezi sürecinde başladı. Zor günlerdi. Gezi sürecinde demokrasiyi savunmuştuk ama hücumlara maruz kalıyorduk. 17-25 Aralık’ta bu saldırılar daha da arttı. Özellikle de Markar’ın mahallesinde. Yayınlarda karşılaştıkça birbirimize moral veriyorduk. Markar Esayan 15 Temmuz gecesinde, “Ezanlar susmayacak” tweet’ini atınca gözümde daha da büyüdü. Dün Markar’ın cenaze töreni vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir daha vefa insanı olduğunu gösterdi. Annem vefat ettiğinde de o sabah ilk arayanlardan birisiydi. O yüzden şaşırmadım. Erdoğan kilisedeki törene katılarak Markar Esayan’ın şahsında diğer din mensuplarına da kendilerinin de cumhurbaşkanı olduğunu hissettirdi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU