Donald Trump: Kadınlar beni seviyor çünkü bulaşık makinelerindeki suyun tazyikini artırdım

Kendi döneminin enerji politikalarını savunan ABD Başkanı, kadınların desteğinin kaynağı, artık "güzel" olan bulaşık makinleridir diyor

Trump'ın dansı, sosyal medyada trend haline geldi (AFP)

Donald Trump, yönetiminin bulaşık makinelerinin tazyikine dair attığı adımların kadınların onu desteklemesini sağladığını öne sürdü.

ABD Başkanı pazar günü söz konusu politikayla ilgili ayrıntı vermeksizin destekçilerine “kadınlar bana geliyor, benden hoşlanmadıklarını söyledikleri kadınlar aslında beni çok seviyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ve Cumhuriyetçi aday bunun bulaşık makinelerini daha fazla su serpmesi için "serbest bırakmasından" kaynaklandığını söyledi.

Trump, Nevada'daki destekçilerine "Yani, bir otele giriyorsun veya bir ev satın alıyorsun ve orada sınırlayıcı denen şeyler oluyor. Aynı şey bulaşık makinenizde de var, onu da serbest bıraktım" diye konuştu.

Yönetiminin geri aldığı çevre standartlarına atıfta bulunduğu açık olan Başkan, bulaşık makinelerinin kendi müdahalesine kadar sorunlu olduğunu söyledi.

Trump kalabalığa şunları söyledi:

Bulaşık makinelerinde genel olarak ufak bir problem oluyor, yeterince su almıyorlar, dolayısıyla insanlar 10 kez çalıştırıyorlar, böylece daha fazla su kullanıyorlar ve bu hiç de iyi değil.

Biz bunu serbest bıraktık. Şimdi bir bulaşık makinesi satın alırsınız ve su akar. Çok güzel, gidin bir bulaşık makinesi alın

Ve ekledi:

Şu bulaşık makinesi şirketlerine dedim 'Bunun nesi var, bulaşıkları temizlemiyor, değil mi?

Bu yorumlar ABD Enerji Bakanlığı'nın aralarında bulaşık makinelerinin de bulunduğu onlarca ev aletinde enerji tasarrufu gereksinimlerini “modernize etmek” için getirdiği yeni prosedürlerden 7 ay sonra geldi.

Ne var ki aktarılanlara göre kar amacı gütmeyen çevreci grup Doğal Kaynakları Savunma Konseyi eski bulaşık makinelerinin önceki standartlara göre üretilenlerden iki kat daha fazla su kullanabildiğini öne sürmüştü.

Trump geçen Kasım'da kadınların kendisine sözüm ona bozuk bulaşık makinelerinden bahsettiğinden yakınmış ve Amerikan seçmenlerine yönelik bir adım atarak düzenlemeleri değiştireceğini söylemişti.

ABD Başkanı'nın haftasonu söylemleri, kamuoyu yoklamaları olumsuz sonuçlara işaret ederken 3 Kasım seçimleri için Amerika'nın “banliyö ev kadınlarından" destek istemesini takiben geliyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU