Davutoğlu'ndan 'Vatandaşlar korona tedbirlerine uymadı' diyen Cumhurbaşkanı'na tepki: Hangi vatandaş tedbirlere uymadı, Giresun'da sizin için miting yapanlar mı?

Kongrelere devam eden Gelecek Partisi lideri Davutoğlu bugün Antalya'daydı. Davutoğlu yine hükümete yüklendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf: Gelecek Partisi

İl kongrelerine devam eden Gelecek Partisi, Antalya kongresini de gerçekleştirdi.

Partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu, Antalya'daki partililere koronavirüs tedbirleri kapsamında telekonferans yöntemiyle seslendi.  

Ülke krize girmesin diye herkesin hırsla yöneldiği makamları terk ettiğini ifade eden Davuotoğlu, ''En samimi duygularla kapalı kapılar ardında uyardık, dinlemediler. Bu uyarılar fayda etmeyince milletimize hitap ederek feryat ettik, ihanetle suçladılar. Tarih bilinçleri olmadığı için şu açık gerçeği bile göremediler ki, bu yiğit Oğuz Türkmen obalarından hain çıkmaz, haramzade çıkmaz, korkak asla çıkmaz'' şeklinde konuştu.

Partisinin 9 ay önce kurulduğunu hatırlatan Davutoğlu, 70 il başkanı atandığını, 30 il ve 220 ilçede kongre sürecinin tamamlandığını söyledi.

Gelecek Partisi lideri, 41 ilde de şartları tamamlayarak kongre yapma hakkı kazandıklarını bildirdi. 

''Asgari ücret 3 çeyrek altın bile değil''

''Gelecek Partisi kimse cesaret edemese bile milletimiz adına, kimsesizler adına kral çıplak diyebilmenin adresidir” diyen Davutoğlu, "Kınayanların kınamasından korkmadan hakkı, adaleti, ahlakı muhafaza etmek için elimizden geleni hep birlikte yapacağız inşallah'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkan Erdoğan'ın "Ekonomimiz pik yaptı” sözlerini değerlendiren Davutoğlu, ''El insaf kardeşlerim, siz gerçekten ekonomide zirve yapan bir ülkede yaşadığımızı hissediyor musunuz? Siz gerçekten demokraside zirve yapan bir ülkede yaşadığınızı hissediyor musunuz? AK Partili, MHP'li kardeşlerimiz hissediyorlar mı? Asgari ücretin üç çeyrek altın bile olmadığı bir ülke mi ekonomide zirveye çıkmış'' dedi.

'İkinci baro' göndermesi

İllerde çoklu baro kurulmasının yolunu açan yasal düzenlemeye rağmen İstanbul'da ikinci baro kurulamadığına değinen Davutoğlu, ''Hesapta toplumun yarısının oyunu almış koalisyon iktidarı var ama İstanbul'da ve diğer büyük şehirlerde kendilerine yakın baro açmak istiyorlar birkaç bin avukat bulmakta zorlanıyorlar. İşte buradan söylüyorum, ilk seçimde aynen baro kurma işinde olduğu gibi size oy verecek seçmen de bulamayacaksınız'' şeklinde konuştu

Oruç Reis gemisinin büyük iddialarla yola çıkarıldığını ama aynı hızla geri adım atılmaya başlandığını dile getiren Davutoğlu, ''Dış politika iki ana sütuna dayanır: stratejik bir vizyon ve taktik esnekliğe dayalı bir manevra kabiliyeti. Son gelişmeler bu iktidarın stratejik bir vizyonunun da taktik bir esnekliğinin de olmadığını ortaya koymuştur'' ifadelerini kullandı.

''Bilmeyen de STK başkanı konuşuyor zanneder''

Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Ekonomiyi batır, dış mihraklar yaptı de. Güvenliği batır, 'Anayasa Mahkemesi yaptı' de. Eğitimi batır, 'öğrenciler yaptı' de. Şimdi de sağlığı batır, vatandaşı, doktorları suçlar. Erdoğan, 'Biz ikazları yaptık ama vatandaş uymadı' diyor. Bilmeyen de bir STK başkanı konuşuyor zanneder. Yahu kardeşim sizin göreviniz tedbirleri almak, denetimleri yapmak. Vatandaşlarımız mı daha parkları, camileri, okulları açmadan AVM'leri açın dedi.  Vatandaşlarımız hastaneye gidenleri doğru dürüst test yapmadan geri gönderin diye elinizi mi tuttu? Esnafa 'açma kardeşim dükkanını ben seni iki ay ayakta tutarım' dedin de esnaf hayır ben açacağım mı dedi? 

İşe gidiş geliş saatini ayarlamayı daha bu hafta akıl ettiniz. Herkes aynı saatte otobüse binmesin diye düzenleme yaptınız da millet inadına aynı saatte otobüse, metroya mı bindi?Hangi vatandaş ikaza uymadı Sayın Erdoğan? Bir söyleyin de bilelim. Sizin için Giresun'da miting yapıp, otobüsten atılan çaylar için izdiham yapanları mı?



Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU