Iron Man, Kaptan Amerika'nın kaderini Endgame'den çok önce tahmin etmiş

Kaptan Amerika’nın Avengers: Endgame’in finalinde geldiği nokta pek çok kişiyi şaşırtmıştı ancak Tony Stark bunu Thanos gelmeden yıllar önce doğru tahmin etmiş

Iron Man'i canlandıran Robert Downey Jr. kısa süre önce Marvel macerasının sona erdiğini açıklamıştı (Marvel)

Avengers: Endgame’den yıllar önce Iron Man, Kaptan Amerika’nın akıbetini doğru tahmin etmiş. 

Joe ve Anthony Russo’nun 2019 filmi Marvel Sinematik Evreni’nin Sonsuzluk Destanı’nı zirveye çıkarmıştı fakat aynı zamanda evrenin kurucu kahramanlarından bazıları için de son anlamına geliyordu. Buna Steve Rogers da dahildi.

Yenilmezler’in en eski üyelerinden biri olan Steve, II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Kaptan Amerika olarak görev alıyordu. Steve, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika’daki (Captain America: The First Avenger) olayların ardından neredeyse 70 yıl boyunca buzda donmuş biçimde beklemişti ve döndüğünde hemen kolları sıvamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper askerin modern dünyaya alışması kolay bir süreç değildi ve etrafındaki değişikliklere alışmak için epey mücadele etti. Bu da Yenilmezler’in diğer üyeleriyle özellikle de Iron Man’le çatışmalarına neden oldu. 

Yıllar geçtikçe Kaptan Amerika ve Iron Man’in ilişkisi de çeşitli aşamalardan geçti. Howard Stark’la paylaşılan geçmişten bahsetmeye gerek yok. İkili bakış açılarındaki farklılıklar nedeniyle başlangıçta birbirlerine şüpheyle yaklaşırlar.

Yenilmezler’de (The Avengers) New York Savaşı’nda birlikte savaşarak bunun üstesinden gelirler. Sorumlulukları ve bağlılıkları açısından Tony ve Steve her zaman aynı kefedeydi. Bu yüzden birbirlerinin en iyi arkadaşı olmasalar da birbirlerini önemseyen arkadaşlara dönüştüler. 

Screen Rant'in haberine göre bu açıdan Tony bir noktada Steve’in Endgame’deki kaderini Thanos’un gelişinden yıllar önce tahmin etmişti: yuva kurmak ve sakin bir hayat yaşamak. 

Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) Ultron’u başarılı bir şekilde yendikten sonra dünyanın en güçlü kahramanları kendi yollarına gitmişti. Thor, Sonsuzluk Taşları’nı aramaya giderken Kaptan Amerika ve Iron Man birbirlerine veda etmişti. 

O noktada Tony’nin planı emekli olup sessiz bir hayat yaşamaktı ve bir çiftlik satın almayı bile düşünüyordu. Öte yandan Steve, Natasha Romanoff’la birlikte bir sonraki Yenilmezler grubunu hazırlarken aktif kalmaya kararlıydı. 

Tony kendisi için tasarladığı hayatı tarif ederken Steve buna “basit hayat” diyordu. Süper askerin önünde neyin olduğunu bilen Tony, Kaptan Amerika’ya cesaret verici sözler söyleyerek “bir gün oraya varacaksın” diyordu ve görevden emekli olmaktan ve normal bir aile hayatı yaşama fırsatına sahip olmaktan bahsediyordu. 

O noktada Steve bu fikre şüpheyle bakıyordu, bu belki de Peggy Carter’la bir daha birlikte olmasının mümkün olmadığını düşünmesindendi. Ancak Endgame’in sonunda bu fırsata sahip olmuştu. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU