Marvel hayranları tartışıyor: Kaptan Amerika'nın Peggy Carter'la yeniden bir araya gelmesi ikiyüzlülük mü?

Steve Rogers sevdiklerini kaybeden pek çok kişiye acılarını geride bırakmalarını tavsiye etmişti

Kuantum Alanı'nın evrene dahil edilmesiyle yeni gelişmelerin yaşanabileceği de daha önce belirtilmişti (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen karakteri Kaptan Amerika, hep doğruluğun, cesaretin ve ahlaklılığın timsali olarak resmedilse de hayranlar tersinin de mümkün olabileceğini düşünüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zorbalıklara karşı durmasıyla tanıtılan Kaptan Amerika hayranların bir kısmına göre başkalarına verdiği tavsiyeleri kendi hayatında uygulama konusunda başarısız olmuşa benziyor. 

Peki Steve Rogers’ın dürüstlük konusundaki itibarı büyük bir yalan olabilir mi? Rogers’ın aktardığı ahlaki mesajlara uymayan büyük bir sahtekar olması mümkün mü?

We Got This Covered'ın haberine göre Marvel hayranları tam da bunu tartışıyor ve Kaptan Amerika’nın geçmişe dönerek Peggy Carter ile geçirdiği günleri yaşama kararının daha önce savunduğu her şeye aykırı olduğunu söylüyor.

Hayranlar, Rogers’ın insanların geçmişi geride bırakmaları ve hayatlarına devam etmelerine dair tekrarladığı talimatlara işaret ediyor. Bu en çok da Avengers: Endgame’in başında sevdiklerini kaybedenler için destek grubuna ev sahipliği yaptığı sırada ortaya çıkıyor. Rogers’ın katılımcılara tavsiyesi şu şekildeydi:

Hayatımın aşkıyla tanıştıktan kısa süre sonra ‘45’te buzun içine girdim. 70 sene sonra uyandım. Devam etmelisiniz. Devam etmeliyim.

Fakat daha sonra Rogers ve Black Widow arasında geçen konuşmada ikili sürecin ne kadar zorlu olabileceğini kabul ediyor ve Rogers söylediklerinin aksine işaret ediyormuş gibi görünüyor:

Bilirsin, herkese devam etmeleri ve büyümeleri gerektiğini söylüyorum. Bazıları yapar. Ama biz değil.

Pek çok Marvel hayranı Kaptan Amerika’nın insanlara “devam etmeleri gerektiğini” söyledikten sonra hayatının aşkıyla yeniden bir araya gelmek için zaman yolculuğunu kullanmasının ikiyüzlülük olduğunu düşünüyor.

Avengers: Endgame’in zaman yolculuğu bölümü sırasında Rogers, Kuantum Alanı’nı hep istediği şeyi elde etmek için kullanabileceğini fark etmişti. Ve Thanos mağlup edildikten sonra Steve Rogers taşları geri götürmek için zaman yolculuğunu kullanmış ancak günümüze dönmemeye karar vermişti. Geçmişte kalarak hayatının geri kalanını Peggy ile geçirmeyi tercih etmişti. 

Her ne kadar Rogers bunu uzun süre reddetmiş olsa da hayranlar nihayetinde onun böyle bir karar vermesini ikiyüzlülük olarak değerlendiriyor. 

Marvel hayranlarına göre Rogers, insanlara yaşadıklarından öğrenmeyi ve acılarıyla baş etmelerini öğütlese de görünüşe göre bu öğüdü kendi hayatında uygulama konusunda başarısız oldu. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU