Malta Dışişleri Bakanı’ndan Doğu Akdeniz açıklaması: Askeri çatışma acı verici olur

Malta'nın, "anlaşmazlıkların barışçıl yoldan çözümünden yana olduğunun" altını çizen Bakan Bartolo, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’nin ülkesi için önemine vurgu yaptı

Fotoğraf: AA

Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo, Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyonun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini belirterek, "Uzlaşmaların acılı olduğunu biliyorum ancak eğer askeri çatışma alternatifi uygulanırsa o zaman durum çok daha acı verici olacak" dedi.

Bartolo, Atina'da Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Malta'nın, "anlaşmazlıkların barışçıl yoldan çözümünden yana olduğunun" altını çizen Bartolo, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’nin ülkesi için önemine vurgu yaptı.

Bartolo, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin diğer bölgeleri de etkileme potansiyeline sahip olduğuna dikkati çekerek, "Uzlaşmaların acılı olduğunu biliyorum ancak eğer askeri çatışma alternatifi uygulanırsa o zaman durum çok daha acı verici olacak" ifadesini kullandı.

Malta'nın Libya meselesine ilişkin tutumuna da değinen Bartolo, "Libya'da bir insani kriz çok kolay bir şekilde Avrupa'nın krizine dönüşebilir" diye konuştu.

Erdoğan Michel ile görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş Erdoğan görüşmede, Yunanistan'ın ve bazı AB üyesi ülkelerin Doğu Akdeniz ve Ege'de gerginliği tırmandıran adımlarının önlenmesi noktasında AB'nin üzerine düşen yükümlülüğü hakkaniyet çerçevesinde yerine getirmesi gerektiğini ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU