ABD'li kamuoyu araştırma kuruluşu Rasmussen: Trump'a verilen onay yüzde 52'ye çıktı

Harvard CAPS-Harris tarafından yapılan yeni bir anketse, seçmenin yüzde 26’sının ülkedeki kargaşadan Trump’ı sorumlu tuttuğunu işaret ediyor

Trump'la rakibi Biden arasındaki fark, son anketlerde gitgide azalıyor (AFP)

ABD'nin önemli kamuoyu araştırma şirketlerinden Rasmussen'e göre Başkan Donald Trump'ın halk nezdinde gördüğü onay şubattan bu yana en yüksek noktaya çıkarak yüzde 52'yi buldu.

Newsmax'in haberine göre Trump'ın başkanlık dönemini gün gün takip eden araştırma kuruluşu, cuma günü paylaştığı son verilerde kasım ayındaki seçimlere kısa süre kala Başkan'a verilen desteğin arttığını işaret etti.

Haberde bu sonuçların seçmenlerin muhtemelen yarısından fazlasının Trump'ın görevdeki performansını onayladığı anlamına geldiği belirtilirken, Başkan'ı "güçlü bir şekilde onaylayanlar" ile "güçlü bir şekilde onaylamayanların" oranının yüzde 42 ile eşit olması dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankete katılanların yüzde 48'i de genel olarak Trump'ın başkanlık performansını onaylamadıklarını bildirdi.

Rasmussen'in daha önceki anketlerinde Trump'ın onay oranı yüzde 50, onaylanmama oranıysa yüzde 49 seviyesinde seyrediyordu. Kuruluşun raporlarına göre Trump yüzde 52'lik onay oranını en son 27 Şubat 2020'de yakalamıştı.

Diğer taraftan RealClearPoltics'in Rasmussen, YouGov, Emerson College Polling, CNN ve Reuters dahil birçok kaynaktan derlediği verilerde kasım ayındaki seçimler öncesi Trump'ın onay oranı yüzde 44, onaylanmama oranı da yüzde 53 olarak görülüyordu.

10 seçmenden 9'una göre ülkedeki kargaşa ortamı belirleyici faktör

Öte yandan Harvard CAPS-Harris tarafından 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılan ve The Hill tarafından paylaşılan bir araştırmaya göre, ankete katılanların büyük çoğunluğu, ırksal adalet tartışmaları nedeniyle ülkeyi bir süredir etkisi altına alan protestolar ve kargaşa ortamının başkanlık seçimlerinde belirleyici bir etken olduğunu söyledi.

Ankete katılanların yüzde 92'si söz konusu meselenin aday tercihinde önemini vurgulayan yanıtlar verirken, bu kesimin yüzde 52'si "çok önemli", yüzde 40'ı da "önemli" yanıtını verdi.
 


Katılımcıların yüzde 26'sı şehirlerdeki şiddet olaylarının en büyük sorumlusunun Trump olduğunu söylerken, yüzde 20'i buna polis şiddetini gerekçe gösterdi.

Araştırma için değerlendirmede bulunan seçmenlerin yüzde 5'i ise Demokrat aday Joe Biden'ı mevcut kargaşanın "en büyük sorumlusu" olarak nitelendirdi.

 

Independent Türkçe, The Hill, Newsmax

DAHA FAZLA HABER OKU