ABD’de internetten eğitimin kuralları belirlenmeye başladı: Pijama ve terlik yasağı

Springfield'da dersler nasıl yapılırsa yapılsın kuralların korunacağı açıklandı

Yasakların uygulanmasından okullar sorumlu tutuldu (AP)

ABD'nin Illinois eyaletinin merkezi Springfield'da eğitim ve öğretim artık evlerden sürdürülse bile öğrencilerin pijamalarla derse katılamayacağı ilan edildi.

Yaklaşık 115 bin kişinin yaşadığı kentteki okullarda, dünyayı sarsan koronavirüs salgını öncesinde şapka, bandana, terlik ve pijama yasaktı.

Bu hafta internet üzerinden toplantı yaptıktan sonra açıklama yayımlayan Springfield Devlet Okulları yönetimi, “Zoom’da video konferans yaparken öğrencileri pijama ya da diğer şeylerle görmeye ihtiyacımız yok” ifadesini kullandı.

Öğretmenler, yöneticiler ve ailelerle görüşerek yeni dönemdeki uzaktan eğitim kurallarını oluşturan yetkililer, öğrencilerin yataklarında değil, bir masanın karşısında oturması gerektiğini de vurguladı.

Springfield Devlet Okulları sözcüsü Bree Hankins, 14 bin öğrencinin olduğu bölgede cezalandırıcı yaklaşımdan uzak kalmayı hedeflediklerini söyledi. “Mümkün mertebe öğrencilerin uzaktan öğrenime bir sınıftaymışçasına yaklaşmalarını umuyoruz. Ancak bu koşullarda kıyafet kurallarının normalden farklı olacağının da farkındayız” dedi.

Yeni yayımlanan kılavuzda, öğrencilerin ders sırasında rahatsız edici mesajlar içerebilecek kıyafetler giymelerinin yasak olduğu bildirildi. Tabanında tekerlek olan ayakkabılar ve gevşek kıyafetler de yasak listesinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs pandemisi yüzünden Springfield’da eğitim ve öğretim 31 Ağustos’ta başlayacak. Öğrenciler haftada iki gün okula giderken üç gün de internet üzerinden ders alacak.  

İki çocuğa birden velilik yapan Christy Schmidt, öğrencilerin ne giydiğiyle derslere ne kadar yoğunlaşabildiği arasında bir bağlantı görmediğini ifade etti.

Pandemi sırasında örgütlenerek birbirine destek veren velilere liderlik yapan Schmidt’in 14 yaşındaki oğlu Ian da kurallar için “Bana aptalca geldi” dedi.

Ian’ın 10 yaşındaki kardeşi Keyra’ysa “Eğer her yerde gürültü varsa, en sessiz yer yatak odanız olabiliyor” ifadesini kullanarak öğrencilerin derslere kendi odalarından katılmalarına izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberi yapan New York Times da asıl sorunu evinde interneti ya da bilgisayarı olmayan öğrencilerin yaşadığını bildirdi.


Independent Türkçe, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU