ABD'de okullarındaki maskesiz kalabalığın görüntülerini sosyal medyadan paylaşan öğrenciler uzaklaştırma cezası aldı

ABD'nin Georgia eyaletinde bir lisede maskesiz şekilde onlarca öğrencinin okul koridorlarında dolaştığını gösteren fotopraf ve videoları sosyal medyadan paylaşan iki öğrenci okuldan uzaklaştırıldı

North Paulding Lisesi'nde 4 Ağustos'ta çekilen bu fotoğrafta öğrenciler maskesiz şekilde koridorda beklerken görülüyor (Twitter/AP)

ABD'nin Georgia eyaletinde iki lise öğrencisi okul koridorunda çoğu maskesiz şekilde bekleyen öğrencilerin fotoğraf ve videolarını paylaştıkları için okuldan uzaklaştırıldı.

Atlanta kentine bir saat uzaklıktaki North Paulding Lisesi'nde geçekleşen olayda okul müdürü Gabe Carmona okul hoparlöründen diğer öğrencileri görüntü paylaşmaları halinde bunun "sonuçları" olacağı konusunda uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen eğitime dönüldükten sonra ilk iki gün okulda oluşan kalabalığın görüntülerinin paylaşılması bir anda North Paulding Lisesi'ni ülke gündemine oturttu.

Fotoğraf ve videolarda onlarca genç öğrencinin yüzlerinde maske olmadan koridorlarda dolaşırken görülmesi, veliler ve sosyal medya kullanıcıları arasında bölgede okulların yeniden açılmasının iyi şekilde organize edilmediği endişesine neden oldu.

Sosyal medyadaki sert tepkilerin ardından Paulding İlçesi'nden okullardan sorumlu müfettiş Brian Otott velilere bir mektup yazarak "görüntülerin iyi gözükmediğini" söyledi. 

Ancak Otott görüntülerin 2 bin 200 öğrencinin bulunduğu okulda bağlamından kopuk çekildiğini, okulda maske takmanın "kişisel tercih" olduğunu da savundu.

Müfettiş Otott ayrıca okuldaki tüm çalışanalra bez maske ve yüz koruyucu siperlik dağıtılacağını, sınıf değişimleri sırasında koridorlarda kalabalığı azaltmaya çalışacaklarını da belirtti.

Buzzfeed'in haberine göre görüntüleri çeken öğrencilerden biri olan 5 yaşındaki Hannah Watters, öğrencilerin okul içinde sosyal medya kullanmasını ve müdürden izinsiz görüntü kaydı almasını ihlal ettiği için 5 günlük uzaklaştıma aldı.

Adı açıklanmayan bir başka öğrenci de aynı sebepten uzaklaştırma cezası aldı.
 


Buzzfeed'e konuşan Watters "Okulu açtılar ancak güvenli değil. Çoğu insan ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yönergelerine uymuyor çünkü ilçe bu önemleri zorunlu kılmadı" dedi.

Okulun kurallarını ihlal ettiğinin farkında olduğunu söyleyen Watters kendisine verilen cezanın fazlasıyla ağır olduğunu da belirterek CNN'e şu açıklamayı yaptı:
 

Bunun iyi ve gerekli bir dert olduğunu söylemek isterim. En büyük endişem sadece kendi güvenliğim değil. Bu tüm öğretmen, öğrenci ve okul çalışanlarının güvenliği hakkında. Aileler ve dostlar var. Herkesin güvende olmasını istiyorum.


Watters ayrıca ailesiyle birlikte okulun uzaklaştırma cezasına itiraz etmeyi düşündüklerini de açıkladı.

 

The Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU