"FETÖ'cüler göreve getiriliyor" diyen Metiner'e Soylu'dan tepki: Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirdiysem bu ihanettir

Mehmet Metiner, İçişleri Bakanlığı'na kazanma mantığıyla FETÖ'cülerin göreve getirildiğini söyledi, Bakan Süleyman Soylu canlı yayına bağlandı ve "Ömrümde 2 kaşıkla yemek yemedim, bu sözleri hak etmiyoruz" dedi

CNN Türk'te yayınlanan tartışma programına konuk olan eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, FETÖ’yle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, “FETÖ’cüler göreve getiriliyor” ifadelerini kullandı.

Metiner’in bu sözleri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk yayınına bağlandı.

Soylu, "Başında olduğum bakanlığı ilgilendiren birkaç değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere bir cevap vermezsem hem kendimize haksızlık hem bugün büyük mücadeleler veren bu kuruma ve hükümetimize bir haksızlık olarak görüyorum" dedi.

Soylu şöyle devam etti:

Ben FETÖ mücadelesinin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan bir tanesiyim. Bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben düzgün yaşayan bir adamım. Böyle sağın solun lafları ile iş yapacak bir adam değilim. Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım. Bu laflar benim ağrıma gider. Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Ömrümde iki kaşıkla yemek yemedim. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın elimizden isimler var demesini de kendime hakaret kabul ediyorum. Bana ulaşabilecek insanların basın üzerinden konuşmasını doğru kabul etmiyorum Eksiksiz olan Allah'tır. Bizim de bir sürü eksikliğimiz var ama ben bunu kabul etmiyorum. Söyleyeceğim bu kadar.

Soylu: Ben müsaade etmiyorum

Süleyman Soylu'nun sözlerini bitirdiği sırada AKP'li Mehmet Metiner "Müsaade eder misiniz?" dedi. 

Soylu ise "Ben müsaade falan etmiyorum. Söyleyeceğinizi söylediniz zaten. Oradan söylemeye devam edersiniz aynı şekilde" diye yanıt verince Metiner, "Sizden müsaade istemiyorum sayın bakanım. Siz müsaade mercii değilsiniz" ifadelerini kullandı.

"En az onun kadar AK Partiliyim"

Metiner şöyle devam etti:

Sayın bakanımızla kamuoyunda tartışmak istemem. En az onun kadar AK Partiliyim. Hükümetimizin bir bakanıdır, o hükümet benim de hükümetim. Benim sözlerim üzerine bağlanmasını ben de teessüfle karşıladım. Ben sadece silahlı bürokrasi içerisinde her iki bakanlığımızın yetkililerinin de çok dikkatli olmasını söyledim. Ben 'İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ'cüler atandı' demedim. Sayın Soylu ne kadar risk içinde bir hayat sürüyorsa Mehmet Metiner de risk içinde bir hayat sürüyor. Benim medya üzerinden konuşmamdan rahatsızlık duyuyorsa onun da telefonla bağlanıp benimle medya karşısında tartışmaması lazım.

​Soylu'nun telefonu kapatmasına tepki gösteren Mehmet Metiner "Biz onurumuzu sokakta bulmadık. Şamar oğlanı mıyız? 60 yaşındayız. Kimsenin bu şekilde bağlanıp bizi azarlamasına asla izin veremeyiz" dedi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU