ABD: İran limanına doğru seyreden petrol tankeri etkisiz hale getirildi
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Basra Körfezi'nde İran'a ait bir limana doğru seyreden yüksüz bir petrol tankerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
CENTCOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uluslararası sularda seyreden Botsvana bandıralı "M/T Lexie" isimli petrol tankerine ABD güçleri tarafından müdahale edildiği belirtildi.
Açıklamaya göre, Basra Körfezi'nde İran'ın Hark Adası'na doğru ilerleyen tankere "abluka tedbirleri" uygulandı. Gemide bulunan mürettebatın ABD güçlerinin talimatlarına uymadığı ve yapılan uyarıları dikkate almadığı ifade edildi.
CENTCOM, bunun üzerine tankerin makine dairesinin füze ile hedef alındığını ve geminin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Açıklamada, söz konusu müdahale ile tankerin İran'a ulaşmasının engellendiği kaydedildi.
Olayda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmazken, İran makamlarından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
Basra Körfezi'nde son dönemde artan gerilim nedeniyle bölgedeki deniz trafiği ve enerji taşımacılığı yakından takip ediliyor.
CHP'nin yeni MYK'sı ilk toplantısını gerçekleştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirlediği yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ilk toplantısını CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi.
CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'na ilişkin verilen kararın ardından yeniden göreve dönen Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantı, saat 18.15'te başladı ve yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantı saat 22.30'da sona erdi.
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, toplantıda parti yönetiminin önümüzdeki döneme ilişkin yol haritası ve güncel siyasi gelişmeler ele alındı. Toplantıya ilişkin kapsamlı açıklamanın ise CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı tarafından yarın saat 14.00'te yapılacağı bildirildi.
Öte yandan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) da önümüzdeki günlerde toplanmasının beklendiği, kurul toplantısının perşembe günü gerçekleştirilebileceği ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Paşinyan görüşmede, Erdoğan'ın geçmiş Kurban Bayramını tebrik etti; bu vesileyle, Türkiye-Ermenistan ikili ilişkilerinin normalleşme süreci ve bölgesel konular da ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşmenin doğrudan ticaretin başlatılmasına yönelik adımlarla sürdüğünü belirtti.
Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrar için gayret gösterdiğini, bu doğrultuda atılacak adımları her zaman destekleyeceğini vurguladı.
Hüseyin Baş’tan buğday fiyatı tepkisi: Tarım sistematik şekilde bitiriliyor
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, açıklanan buğday fiyatına tepki gösterdi. Baş, iktidarın buğday fiyatındaki artışı övünerek sunduğunu ancak üreticinin temel girdi maliyetlerinin çok daha fazla arttığını ifade etti.
Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İktidar buğday fiyatını yüzde 22,2 zamla 16.500 TL yaptı diye övünüyor. Peki gerçek tablo ne? Mazot yüzde 36,7 arttı. Gübre yüzde 47,5 arttı. Bu tablo ile çiftçiye ne kadar çok üretirsen zararın o kadar büyür deniliyor. Yani üretme deniliyor. Tarım sistematik bir şekilde bitiriliyor!" ifadesini kullandı.
Hamas’tan “Gazze’de yönetimi devretmiyor” iddialarına yalanlama
Hamas, Gazze Şeridi’nde yönetimi devretmeyi reddettiğine ilişkin iddiaları yalanladı. Örgüt, söz konusu haberlerin İsrail’in saldırılarını sürdürmesine zemin hazırlamak amacıyla ortaya atılan “asılsız iddialar” olduğunu savundu.
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gazze Barış Kurulu’ndaki bazı tarafların Hamas’ın Gazze’de idareyi bırakmak istemediği yönündeki iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Kasım, bu tür söylemlerin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını devam ettirmesi için bir gerekçe oluşturmayı hedeflediğini ileri sürdü.
Açıklamada, Hamas’ın güvenlik dahil olmak üzere yönetimin tüm alanlarını, üzerinde uzlaşı sağlanan ve halihazırda Kahire’de bulunan Ulusal Komite’ye devretmeye hazır olduğu belirtildi.
Hamas Sözcüsü ayrıca, Gazze’yi yönetecek Ulusal Komite’nin çalışmalarının önündeki en büyük engelin İsrail ile Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nickolay Mladenov olduğunu iddia etti.
Kasım, Mladenov’un ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze anlaşmasına ilişkin ortaya koyduğu vizyona aykırı hareket ettiğini öne sürerek, “tüm meseleleri tek bir konuya bağladığını” ifade etti.
Açıklamada ayrıca, Barış Kurulu’nun Ulusal Komite’nin Gazze’ye giriş yapması veya çalışmalarına başlaması için gerekli kaynakların sağlanması konusunda İsrail’e yeterli baskı yapamadığı da kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el Burhan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, liderler, Türkiye-Sudan ikili ilişkileri başta olmak üzere, bölgesel konuları ele aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye olarak Sudan’da akan kanın durması için gayretlerimizi sürdürdüğümüzü ifade etti.
Erdoğan, Türkiye ile Sudan ilişkilerini ticaret, tarım, enerji ve savunma başta olmak üzere birçok alanda geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Davutoğlu, BES heyetini Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde kabul etti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Büro Emekçileri Sendikası heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede kamu çalışanlarının sorunları, çalışma hayatındaki güncel gelişmeler ve çözüm önerileri ele alındı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Büro Emekçileri Sendikası heyetini parti genel merkezinde kabul etti.
Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamaya göre görüşmede, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve çalışma hayatına ilişkin güncel gelişmeler değerlendirildi.
Toplantıda, kamu emekçilerinin talepleri ve çözüm önerileri üzerine istişarede bulunuldu.
Partiden yapılan açıklamada, “Nazik ziyaretleri için BES heyetine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
İçişleri Bakanlığı, 4 il için sağanak nedeniyle "sarı" kodlu meteorolojik uyarıda bulundu
İçişleri Bakanlığının NSosyal hesabından, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgi doğrultusunda "sarı" kodla işaretlenen illerin yer aldığı Türkiye haritası paylaşıldı.
Buna göre, bugün Edirne'nin kuzey kesimleri ile Kırklareli çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Isparta ve Burdur çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın da yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.
Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması, yetkili mercilerin uyarılarını dikkate alması gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rob Jetten ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rob Jetten ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre liderler, Türkiye-Hollanda ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Jetten’i yeni görevi nedeniyle tebrik ederken, Hollanda’yla yeni dönemde de diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğimizi belirtti.
Erdoğan, Türkiye olarak bölgemizdeki çatışma süreçlerini sona erdirmek için yoğun çalışma yürüttüğümüzü, bilhassa jeopolitik gelişmelerin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin daha kapsamlı, kurumsal ve çok boyutlu bir ortaklık çerçevesinde ele alınması gereğini ortaya koydu.
Erdoğan, Gazze ve Batı Şeria’daki gelişmelere de işaret ederek, bölgeye kalıcı barışın getirilmesine yönelik gayretlere Hollanda’nın desteğinin önemli olduğunu belirtti.
Balıkesir'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Balıkesir'de artan sıcaklıklar ve yükselen yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara girişler 30 Eylül'e kadar yasaklandı.
Balıkesir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son veriler doğrultusunda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasının beklendiği, bu durumun da orman yangını riskini artırdığı belirtildi.
Açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda Balıkesir genelindeki tüm ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül tarihine kadar yasaklandığı bildirildi.
Öte yandan, vatandaşların kontrollü şekilde vakit geçirebileceği ateşli ve ateşsiz piknik alanlarına ilişkin bilgilerin valiliğin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldığı kaydedildi.
Yetkililer, vatandaşlardan orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını ve alınan tedbirlere uymalarını istedi.
İran basını: Tahran-Washington arasındaki mesaj alışverişi birkaç gündür kesintiye uğradı
İran basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasının aksine Tahran-Washington arasında mesaj alışverişinin birkaç gündür kesintiye uğradığını bildirdi.
İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansının, İran-ABD müzakere süreci hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İran-ABD arasında şu anda mesaj alışverişi durdu.
ABD Başkanı Trump'ın, İran ile görüşmelerin devam ettiğine dair açıklamasına rağmen görüşmelerin birkaç gündür durdurulduğunu aktaran söz konusu kaynak, İran'ın ABD'ye son mesajının İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan ile ilgili olduğunu belirtti.
Fethiye açıklarında balina görüntülendi
Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında görülen balina, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Göcek Mahallesi açıklarında 27 Mayıs'ta tekneyle seyir halinde olan yat kaptanı Oğuzhan Çoban ile arkadaşları, deniz yüzeyinde bir hareketlilik fark etti.
Suda balina olduğunu anlayan Çoban, bir süre takip ettikleri balinayı cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Bir süre su yüzeyinde görülen balina, daha sonra gözden kayboldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Filiz ise bunun Akdeniz'de bilinen ve gözlenen ispermeçet balinası olduğunu söyleyerek, sayılarının artması temennisinde bulundu. Filiz, "Balinanın Muğla sahillerinde görülmesi denizlerin sağlıklı olduğu anlamına geliyor. Bunda endişe edilecek bir durum yok" diye konuştu.
Fethiye açıklarında balina görüntülendihttps://t.co/ME8DFjfNGV pic.twitter.com/ZeRWqKidij
— Independent Turkish (@TurkishIndy) June 2, 2026
Bakanlar Gürlek ve Çiftçi, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret etti
Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.
Görüşme, Bahçeli'nin TBMM'deki makamında gerçekleşti.
Bakan Çiftçi, NSosyal'deki hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek ile birlikte MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettik. Milli meselelerde sergilediği ferasetli duruşu ve ülkemizin yüksek menfaatlerini önceleyen yaklaşımıyla Türkiye'ye önemli katkılar sunan Sayın Bahçeli'ye nazik kabulleri için teşekkür ediyorum.
Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş’ın güncel fotoğraflarını paylaştı
DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile çekilen yeni fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Buldan, paylaşımında fotoğrafların son ziyareti sırasında çekildiğini belirterek, “Sevgili Selahattin Demirtaş’ı en son ziyaretimde çektirdiğimiz fotoğrafları yeni elime ulaştı. Yapay zeka fotoğraflarına kimse itibar etmesin. Selam ve saygılar” ifadelerini kullandı. Paylaşım, sosyal medyada geniş ilgi gördü.
Sevgili Selahattin Demirtaş’ı en son ziyaretimde çektirdiğimiz fotoğrafları yeni elime ulaştı. Yapay zeka fotoğraflarına kimse itibar etmesin. Selam ve saygılar. pic.twitter.com/nUW2InkZQ9
— Pervin BULDAN (@PervinBuldan) June 2, 2026
İstanbul'daki Yerebatan Sarnıcı'nın yönetimi Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçti
İstanbul'daki simge tarihi yapılardan Yerebatan Sarnıcı'nın yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçti.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5737 sayılı Vakıflar Kanunu kapsamında vakıf mülkiyetine geçirilen taşınmaza ilişkin İBB'nin yaptığı itirazın mahkeme tarafından reddedilmesi üzerine, Fatih Kaymakamlığı İBB'nin tarihi Yerebatan Sarnıcı'nı bugün saat 10.00'a kadar tahliye etmesi için resmi yazı yazdı.
Bunun üzerine saat 10.00'dan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Yerebatan Sarnıcı'na gelerek İBB yetkililerinden sarnıcı devralmak için görüşmelere başladı.
Heyetler arasındaki evrak işleri ve tarihi yapıdaki incelemelerin ardından sarnıç, İBB yetkililerinden alınıp Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
İBB görevlileri, sarnıçta belediyeye ait tabloları, bilet makinelerini ve bazı eşyaları alarak kamyonete yükledi.
Bu arada yönetimi devralan Vakıflar Genel Müdürlüğü görevlileri de sarnıcın tekrar ziyarete açılması için çalışmalara başladı.
İtalya'da 6,2 büyüklüğünde deprem oldu
İtalya'nın güneybatısındaki Kalabriya Bölgesi açıklarında gece saatlerinde 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünden (INGV) yapılan açıklamaya göre deprem, Kalabriya Bölgesi'nin yaklaşık 40 kilometre açıklarında, yerel saatle 00.12 civarında oldu.
6,2 büyüklüğündeki deprem, 250 kilometre derinlikte kaydedildi.
Yerel basında çıkan haberlerde, güçlü sarsıntının ardından yapılan ilk incelemelerde depremin can veya mal kaybına neden olmadığı ancak Kalabriya, Sicilya ve Puglia gibi bölgelerde yaşayanlarda endişeye yol açtığı belirtildi.
İtalya'nın Napoli kenti yakınlarındaki deprem riski yüksek volkanik bölge Campi Flegrei'de öğle saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem de yerel halkta endişeye yol açtı.
Spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında 3 yıla kadar hapis istemi
Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu hakkında, televizyon kanalında Galatasaray'la ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı.
İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon kanalında Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun görüştüğüne ve bu görüşmede bazı konuların konuşulduğuna ilişkin açıklamalarla ilgili "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Sanığın kamuoyu tarafından yakından takip edilen futbolla ilgili olarak devletin kurum ve organları tarafından yapılan açıklamalar dışında kamu düzeniyle ilgili gerçeğe aykırı bilgilerle halkı yanıltıp algı oluşturmaya, devletin kurum ve organlarına duyulan güveni olumsuz etkilemeye çalıştığı iddianamede belirtildi.
İddianamede Toroğlu'nun halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle hareket ettiği, söz konusu eyleminin birçok kişi tarafından görülebilme imkanının bulunması nedeniyle aleniyet unsurunun oluştuğu ifade edildi. Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Doruk Maden işçilerinin Beypazarı'nda bekleyişi sürüyor... Bağımsız Maden İş: Gemileri yaktık, geri dönüş yok
Bağımsız Maden İş Sendikası, Doruk Madencilik işçilerinin Ankara'ya gitmesinin engellendiğini belirterek, yurttaşları perşembe günü saat 12.00'de Yıldızlar SSS Holding önünde dayanışmaya çağırdı.
Doruk Madencilik işçilerinin, 28 Nisan'da hükümet temsilcileri, şirket yöneticileri ve işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda verilen taahhütlerin yerine getirilmemesini protesto etmek için Ankara'ya gelmeye çalışırken, emniyet görevlilerince Beypazarı ilçesinde geçişlerine izin verilmemesi üzerine bekleyişlerini sürdürüyor.
Bağımsız Maden İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gemileri yaktık, geri dönüş yok. Üç bakanlık bir holdinge söz geçiremiyor. Otobüslerimizi şoförleri tehdit ederek iptal ettiler. Hakkı gasbedilen madenci Ankara'ya gitmesin diye önümüzü kestiler. Bu ferman kimin fermanı? Tüm halkımızı perşembe günü saat 12.00'de Yıldızlar SSS Holding önüne çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.
Doruk Maden işçilerinin Beypazarı'nda bekleyişi sürüyor
— Independent Turkish (@TurkishIndy) June 2, 2026
Bağımsız Maden İş: Gemileri yaktık, geri dönüş yokhttps://t.co/ME8DFjfNGV pic.twitter.com/1vq5EGSKPO
Trump: İsrail ve Hizbullah, tüm ateşi durdurma konusunda anlaştı
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Hizbullah’ın karşılıklı saldırıları durdurma konusunda mutabakata vardığını açıkladı. Trump’ın açıklaması, İsrail’in Beyrut’a yönelik olası saldırısı ve İran ile yürütülen ateşkes görüşmelerinin askıya alınmasının ardından geldi.
Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Hizbullah temsilcileriyle görüştüğünü belirterek, "tarafların tüm ateşin durdurulması konusunda anlaştığını" ifade etti. Trump, "Beyrut’a asker gönderilmeyecek ve sevk halindeki birlikler geri çevrildi. Hizbullah ile üst düzey temsilciler aracılığıyla yaptığımız görüşmede de tüm ateşin durdurulması kabul edildi" dedi. Lübnan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, önerilen düzenleme kapsamında, Hizbullah saldırı başlatmadığı sürece İsrail’in Beyrut’un güney banliyölerini hedef almaması öngörülüyor.
Ancak Trump’ın açıklamasının ardından her iki taraftan da saldırı haberleri geldi. Hizbullah milletvekili Hasan Fadlallah, grubun, Hizbullah’ın saldırıları durdurması karşılığında Beyrut’un saldırılardan muaf tutulmasını öngören kısmi ateşkes teklifini reddettiğini söyledi. Netanyahu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırıları sürdürmesi halinde Beyrut’un hedef alınacağını Trump’a ilettiğini" belirtti. Netanyahu, "İsrail Ordusu'nun, güney Lübnan’daki operasyonlarını planlandığı şekilde sürdüreceğini" kaydetti.
İsrail Ordusu, bugün erken saatlerde, Lübnan’dan kuzey İsrail’e atılan iki füze ya da mühimmatın engellendiğini, olayda yaralanan olmadığını açıkladı. Trump’ın açıklaması, Netanyahu’nun İsrail Ordusu'na Beyrut’un güney banliyölerini bombalama talimatı vermesinden birkaç saat sonra geldi. İsrail Başbakanlığı ve Savunma Bakanlığı, kararın gerekçesi olarak Hizbullah’ın 'tekrarlanan ateşkes ihlallerini' gösterdi. Söz konusu bombardıman tehdidi, 17 Nisan’da ilan edilen ateşkesten bu yana çatışmalardaki en ciddi tırmanışlardan biri olarak değerlendirildi.
6 beldede 7 Haziran'da ara seçim yapılacak
Yüksek Secim Kurulu’nun (YSK), belde statüsü kazanan 6 yerleşim biriminde, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun kapsamında ara seçim yapılmasına ilişkin kararına göre; seçmenler, Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü ve Çevrecik, Almus ilçesine bağlı Bağtaşı, Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu ile Gümüşhane'ye bağlı Tekke ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldelerinde, 7 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek. Yapılacak seçimler sonucunda 6 beldede belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri belirlenecek. 6 beldede yapılacak seçim için, seçimlere katılma yeterliliği bulunan 41 siyasi partiden 27'si başvuruda bulundu. Partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri şöyle:
Adalet Birlik Partisi, DEVA Partisi, Vatan Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Doğru Yol Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yerli ve Milli Parti, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Gelecek Partisi, Teknoloji Kalkınma Partisi, İYİ Parti, Anahtar Parti, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Zafer Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Merkez Sağ Parti.
Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 3 şüpheli gözaltına alındı
Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında, 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Şüphelilerden 3'ünün düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı, 1'inin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’ndan Meclis Başkanlığı’na yanıt: CHP Grup Toplantısı yapmayacağız
CHP’nin salı günleri düzenlenen haftalık grup toplantısını, Özgür Özel’in mi yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu yapacağına ilişkin tartışmalar sürerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu yönetimine yazı gönderdiklerini açıklamıştı.
Meclis Başkanlığı tarafından dün gönderilen yazıda, CHP Grup Toplantısı’nın yapılıp yapılmayacağının sorulduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu yönetimi ise yazıya yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar, Meclis Başkanlığı’na gönderilen yanıtta bugün CHP Grup Toplantısı yapma taleplerinin olmadığının bildirildiğini belirtti.
Resmi Gazete’de yayımlandı: Çalışanların biyometrik veri işlenmesi yoluyla mesai takibi yasaya aykırı
Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), çalışanların biyometrik veri işlenmesi yoluyla mesai takibinin yapılmasının kişisel verilerin korunması kanununa aykırı olduğunu bildirdi.
KVKK'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan mesai takibi amacıyla biyometrik veri işlenmesi hakkında ilke kararında, çalışanların parmak izi, retina taraması, yüz ve el geometrisi, ses tınısı gibi biyometrik verilerle mesai takibinin yapılmasının, kişinin açık rızası olması halinde bile, kanunlarda açıkça öngörülme şartına dayalı olarak gerçekleştirilmesinin kabul edilemeyeceğine karar verdi.
Kurul, mesai takibinin şifreli kart, PIN tabanlı sistemler, geleneksel imza ve kağıt bazlı devam çizelgeleri, RFID/NFC kimlik kartları ya da denetçi gözetiminde elle giriş gibi alternatif yollar ile sağlanması gerektiğine hükmetti.
TMO 2026 yılı hububat alım ve satış fiyatlarını açıkladı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, hububat alım fiyatlarını ton başına makarnalık ve ekmeklik buğdayda 16 bin 500 lira, arpada 12 bin 750 lira olarak tespit etti. TMO'dan yapılan açıklamayla 2026 yılı hububat alım ve satış fiyatları kamuoyuna duyuruldu.
Türkiye'de hububat hasadının, yağışlar nedeniyle geçen yıla göre geciktiği, halihazırda belli bölgelerde başladığı vurgulanan açıklamada, "Hasadını yapan üreticilerimize depolama imkanı sağlamak amacıyla TMO tarafından 21 Mayıs'tan itibaren üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı buğday ve arpa ürünleri taahhütname karşılığı teslim alınmaya başlanmıştır. 2026 yılı TMO hububat alım fiyatları (2. grup ürünler için) ton başına makarnalık buğdayda 16 bin 500 lira, ekmeklik buğdayda 16 bin 500 lira, arpada ise 12 bin 750 lira olarak belirlenmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada, Bakanlıkça üreticilere temel, planlı üretim ve sertifikalı tohum kullanım destekleri olarak dekara toplam 980 lira ödeneceği bilgisi verilerek, ülke ortalama verimi dikkate alınarak ton başına ise toplam 3 bin 14 lira destek ödemesine tekabül edeceği bildirildi.
Böylece desteklerle birlikte üreticilerin eline ton başına ekmeklik ve makarnalık buğday için 19 bin 514 lira, arpa için ise 15 bin 764 lira geçeceği aktarılan açıklamada, ödemelerin ürün teslimatına müteakip 45 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yapılacağı ifade edildi.
27 ilde siber operasyon: Milyarlık mal varlıklarına kayyum atandı
İstanbul merkezli 27 ilde düzenlenen operasyonda, dijital platformlarda oluşturdukları sözde yatırım grupları ve paravan şirketler üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 89 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, dolandırıcılık suçunun engellenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.
Çalışmalarda ekipler, şüphelilerin, banka kurumsal kimliğiyle yönetici veya yatırım uzmanlarına ait isim ve görselleri izinsiz kullanarak dijital platformlarda oluşturdukları sözde yatırım grupları ve paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.
Zanlıların kişisel ve şirket hesaplarında 60 milyar lira işlem hacmi olduğunu tespit eden ekipler, çalışmaların tamamlanmasının ardından İstanbul merkezli 27 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 89 şüpheliyi gözaltına aldı.
Operasyon kapsamında ise suçtan elde edildiği değerlendirilen ve değeri 4 milyar 606 milyon lira olan 4 şirkete, 15 akaryakıt istasyonu ile akaryakıt ve LPG dolum tesisine kayyum atandı. Ayrıca 1 taşınmaz, 11 araç, şirket ortaklık payları, banka ve kripto varlık hesapları ile diğer taşınır ve taşınmaz mal varlıkları üzerinde bloke tedbiri uygulandı.
Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.
Trump'tan Netanyahu'ya Lübnan tepkisi: Sen delisin
ABD Başkanı Donald Trump'ın, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Lübnan'da gerginliği tırmandırdığı için sert tepki göstererek, "Ben olmasaydım şu an hapiste olurdun." dediği iddia edildi.
Amerikan Axios haber platformunda yer alan ve iki ABD'li yetkiliye dayandırılan haberde, Trump'ın dün telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert çıktığı belirtildi.
Haberde, Trump'ın İran'la müzakere sürecini "baltaladığı" gerekçesiyle İsrail'in Lübnan'da son günlerde gerginliği tırmandırmasından duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirerek Netanyahu'ya, "Sen delisin." ifadesini kullandığı kaydedildi.
ABD Başkanı'nın görüşmede Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturma süreçlerine de atıf yaparak, "Ben olmasaydım şu an hapiste olurdun." değerlendirmesini yaptığına işaret edilen haberde, yetkililerden birinin, Trump'ın Netanyahu'ya "Seni ben kurtarıyorum. Şu an herkes senden nefret ediyor, herkes bundan dolayı İsrail'den nefret ediyor." şeklinde ifadeler kullandığını aktardığı bilgisine de yer verildi.
Trump, Netanyahu ile dün yaptığı telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştı.
İsrail Başbakanı Netanyahu ile "çok iyi" bir görüşme yaptıklarını kaydeden Trump, İsrail'in Beyrut'a asker göndermeyeceğini ve yola çıkmış asker varsa da onların geri çevrildiğini ifade etmişti.
Hizbullah ile dolaylı şekilde görüştüğünü de belirten Trump, "Onlar da tüm çatışmaların durdurulacağı konusunda mutabık kaldılar. İsrail onlara saldırmayacak, onlar da İsrail’e saldırmayacak." ifadelerini kullanmıştı.
CHP'de 700'ün üzerinde delege Olağanüstü Kurultay için imza verdi
Özgür Özel'in çağrısıyla delegelerden Olağanüstü Kurultay için imza toplanmaya başlanmasından saatler sonra kurultayı çağırabilmek için yeterli sayıda imza toplandı. Alınan bilgilere göre, gün sonunda 700'ün biraz üzerinde delege Olağanüstü Kurultay için imza verdi.
ANKA Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, Özgür Özel'in delegelere yaptığı Olağanüstü Kurultay çağrısının ardından Kurultayı toplamak için yeterli imza bugün saat 16.00 itibarıyla toplandı.
Gün sonunda 700'ün biraz üzerinde delegenin Olağanüstü Kurultay için imza verdiği öğrenildi. Olağanüstü Kurultay için imza toplama işleminin yarın da devam edeceği belirtildi.
A Milli Takım, hazırlık maçında Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup etti
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında İstanbul'da karşılaştığı Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup ederek hazırlık sürecine galibiyetle başladı.
İstanbul'daki Chobani Stadı'nda oynanan mücadelede ay-yıldızlı ekip maça hızlı başladı. Milliler, 2. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçerken, 16. dakikada Can Uzun'un kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. İlk yarı Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstün oyununu sürdüren A Milli Takım, 53. dakikada Deniz Gül'ün golüyle skoru 3-0 yaptı. Mücadelenin 70. dakikasında Barış Alper Yılmaz'ın ağları havalandırmasıyla fark dörde çıktı ve maçın sonucu belirlendi.
Sahadan 4-0 galip ayrılan ay-yıldızlılar, Dünya Kupası öncesindeki ilk hazırlık maçında olumlu bir görüntü sergiledi.
Karşılaşmanın 7. dakikasında hava topu mücadelesinde başına darbe alan Eren Elmalı, tedavisinin ardından bir süre daha oyuna devam etti. Ancak baş dönmesi şikayeti yaşayan milli futbolcu daha sonra oyundan çıkarak yerini Zeki Çelik'e bıraktı.
Tedbir amacıyla hastaneye kaldırılan Eren Elmalı'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
A Milli Takım, Dünya Kupası hazırlıkları kapsamındaki ikinci hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü ABD'nin Florida eyaletinde Venezuela ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekip, bu karşılaşma için ABD'ye hareket ederek çalışmalarını Florida'da sürdürecek.
© The Independentturkish