Maske takınca kendisini Maskeli Süvari'ye benzeten Trump: Virüs bence birden ortadan kaybolacak  

Koronavirüs pandemisi sırasında maske takarak kamuoyu önüne çıkamayan ABD Başkanı Donald Trump söylemini değiştirmiş gözüküyor. Trump Fox Business'a verdiği röportajda maske taktığında kendisini "Maskeli Süvari'ye benzettiğini" söyledi

Trump çarşamba günü "America This Week" programına verdiği ayrı bir röportajda da "Etrafta kimse yoksa maske takmak için bir sebep göremiyorum" dedi (AFP)

Uzun süre halkın önünde yüz maskesi taklı şekilde görüntü vermeyi reddeden ABD Başkanı Donald Trump çarşamba günü verdiği röportajda bu kez maske taktığında kendini "Maskeli Süvari"ye benzettiğini ve bundan hoşlandığını söyledi.

Fox Business'a verdiği röportajda "Maske takılmasına inanıyorum. Maskelerin yararlı olduğunu düşünüyorum" diyen Trump, "İnsanlar beni bir tanesini takarken gördü" diye sözlerini sürdürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyetçi partiden Kongre üyelerinin kendisine Amerikalılara iyi örnek olması için halkın önüne çıktığı zaman maske takmasını tavsiye etmesinden bir gün sonra açıklamasını yapan Trump," Eğer insanlarla yakın temas gerektiren bir durumdaysam kesinlikle maske takarım" dedi.

Trump bundan önce sadece bir kez maske takarken fotoğraflanmıştı.

ABD Başkanı'nın mayıs ayında Michigan eyaletindeki Ford fabrikasını ziyareti sırasında maske taktığı görülmüş ancak alana basın mensupları alınmamıştı. Trump konuyla ilgili açıklamasında "Basına bunu görme zevkini tattırmak istemediğini" söylemişti.

Çarşamba günkü röportajında maske konusundaki söylemini değiştirmiş gözüken Trump, kendisini Vahşi Batı'nın kurmaca karakterlerden Maskeli Süvari'ye benzettiğini söyledi.

Maske takmıştım. Görünüşümü beğenmiştim. İyi gözüküyor diye düşünmüştüm. Koyu siyah bir maskeydi. Maskeli Süvari gibi gözüküyordum. Maskeyle bir sorunum yok. İnsanlar kendini iyi hissediyorsa bunu takmalı.

Nisan başında ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) yaptığı açıklamada kişilerin fiziksel mesafe sağlayamadıkları alanlarda maske takması gerektiğini tavisyeleri arasına koymuştu.

ABD'nin batısı ve güneyindeki koronavirüs vakalarının artması sonrası çok sayıda Cumhuriyetçi ve Beyaz Saray görevlisi de kamusal alanda maske takılması gerektiği konusunda uyarılar yapıyordu.

Trump'ın başkanlık yarışındaki Demokrat rakibi Joe Biden da geçen hafta seçilirse maske takılmasını ülke genelinde zorunlu tutacağını duyurmuştu.

Trump ise federal düzeyde bir zorunluluk getirilmesine gerek olmadığını savunmuştu.

Trump röportajda ayrıca koronvirüsün "birden ortadan kaybolacağı" şeklindeki düşüncesini yineledi. Trump, "Bence koronavirüste iyi bir noktaya ulaşacağız. Bir noktada bu, birden kaybolacak, bunu umuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, ABC News

DAHA FAZLA HABER OKU