UEFA, Finansal Fair Play kurallarını esnetti: 2020 mali yılı, 2021 ile birlikte tek dönem olarak incelenecek

UEFA, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren futbol kulüplerine destek olmak için FFP kurallarının esnetildiğini açıkladı

2022 FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa elemelerinde 10 grubun yer alacağı, 5 grupta altışar, diğer 5 grupta ise beşer ekibin bulunacağı aktarıldı / Fotoğraf: AA

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen karşılaşmalar, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri, kulüp lisans ve finansal fair play kurallarının konuşulduğu toplantının ikinci gününden kulüpleri sevindirecek karar çıktı.

UEFA'dan yapılan açıklamada kulüplerin transfer ve maaş harcamalarındaki yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeleri konusunda esneklik sağlanacağı bildirildi. 

Alınan karara göre 2020 mali yılı değerlendirmesi bir yıl ertelenerek 2021 mali yılı ile birlikte tek bir dönem olarak incelenecek. Finansal Fair Play kuralları, ülkelerin pandemiden etkilenme düzeyine göre değerlendirileceği bilgisi paylaşıldı.

Yeni transfer dönemlerine de açıklık getiren UEFA, 2020-2021 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde grup aşaması öncesi oyuncu kayıtları için son tarih olarak 6 Ekim 2020 tarihini belirledi. UEFA, kendisine üye 55 ülke federasyonuna yaz transfer döneminin en geç 5 Ekim 2020 tarihinde kapatılması yönünde çağrıda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya Kupası'nın Avrupa elemelerinde format değişikliği

Toplantıda alınan kararla, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın Avrupa elemelerinde format değişikliği yapıldığı duyuruldu.

Elemelerde 10 grubun yer alacağı belirtilirken 5 grupta altışar, diğer 5 grupta ise beşer ekibin bulunacağı aktarıldı. Gruplarını ilk sırada bitirecek 10 ülkenin doğrudan Dünya Kupası'na katılacağı ifade edildi. 10 grup ikincisi ve UEFA Uluslar Ligi'nden iki ülke olmak üzere 12 takımın play-offlarda mücadele edeceği, bu play-offlar sonucu 3 ekibin daha Dünya Kupası bileti alacağı kaydedildi.

Genç futbolcular için kafa vuruşlarının azaltılması önerildi

UEFA Yönetim Kurulu, genç futbolcuların sağlığını korumak amacıyla federasyonlara önerilerde bulundu.

Bazı düzenlemelerle antrenman ile maçlarda yapılan kafa vuruşlarının azaltılması, boyun güçlendirici egzersizlere önem verilmesi talep edilirken, yaş gruplarına göre topun büyüklüğü ve hava basıncının belirlenmesine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

UEFA, dünkü toplantında Şampiyonlar Ligi'nin "8'li Final" şeklinde Lizbon'da, Avrupa Ligi'nin de Almanya'nın 4 şehrinde düzenleneceğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU