UEFA Başkan Yardımcısı Marchetti: Şampiyonlar Ligi finalleri Lizbon'da yapılacak...2021 finali İstanbul 'da oynanacak

UEFA, İstanbul'un ev sahibi olduğu 2019-2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin 2021'e ertelendiğini, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin 8'li final şeklinde Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılacağını duyurdu

2020-2021 sezonu Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul'da düzenlenecek / Fotoğraf: uefa.com

UEFA'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen karşılaşmaları masaya yatıracağı yönetim kurulu toplantısının ilk günü tamamlandı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Erteleme kararımız çok cesurcaydı. Bu karar verilmeseydi maçların tamamlanması mümkün olmayacaktı. Tüm futbol camiası omuz omuza verdi ve maçların yeniden başlaması için çaba gösterdi" dedi.

Ceferin'in ardından konuşan UEFA Başkan Yardımcısı Giorgio Marchetti, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçların 8'li final şeklinde Lizbon'da oynanacağını duyurdu.

2020-2021 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinin ise İstanbul'da yapılacağını açıklayan Marchetti, sonraki yıllarda düzenlenecek finallerin de bir sonraki yıla kaydırılacağını bildirdi.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi için alınan kararlar şöyle: 

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 maçları, daha önce planlanan stadyumlarda oynanacak. Çeyrek final itibarıyla düzenlenecek "Final 8", Lizbon'da oynanacak ve maçlar 12 Ağustos'ta başlayacak. Maçlar tek ayak üstünden oynanacak ve final 23 Ağustos'ta oynanacak

2020 Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finalinin seyircili ya da seyircisiz oynanacağına dair karar temmuz ayının ortasında kesin olarak verilecek.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ön elemeleri tek maç üzerinden, play-off maçları ise çift maç üzerinden oynanacak.

Gelecek sezonki Şampiyonlar Ligi grup maçları 20 Ekim'de başlayacak.

2020 UEFA Süper Kupa finali Porto'dan alındı. Final maçı 24 Eylül'de Budapeşte'de oynanacak.

Avrupa Ligi çeyrek finalleri, yarı finalleri ve finali, Almanya'daki Köln, Duisburg, Düsseldorf ve Gelsenkirchen şehirlerinde 10-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Tüm maçlar, tek ayak üzerinden oynanacak ve final maçı Köln'de yapılacak.

EURO2020'ye ev sahipliği yapacak 12 şehir tekrar onaylandı. Bu yaz için onaylanan maç takvimi de gelecek yıla taşınacak. EURO2020, 2021 yılında 11 Haziran'da başlayacak, 11 Temmuz'da bitecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU