Salgının İtalya'daki merkezlerinden Bergamo'da nüfusun yarısının hastalığı geçirdiği saptandı

İtalya’da koronavirüs salgınının merkezlerinden biri haline gelen Bergamo’da uygulanan antikor testlerinde, kan örneklerinin yarısından fazlasında antikor tespit edildi

İtalya'da pek çok doktor ve sağlık çalışanı da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti (AFP)

İtalya’nın kuzeyinde bulunan ve yakın zamanda koronavirüs salgınının merkezlerinden biri haline gelen Bergamo’da sağlık yetkilileri, kan örneği gönderen sakinlerin yarısından fazlasının vücudunda SARS-CoV-2 virüsüne karşı üretilen antikor tespit edildiğini açıkladı.

DW'nin haberinde yaklaşık 10 bin Bergamo sakininden 23 Nisan ve 3 Haziran arasında alınan kan örneklerinden yüzde 57’sinde antikor bulunduğu belirtildi. Bu sonuç, bölgede yaşayan pek çok kişinin virüse maruz kaldığını ve bağışıklık sistemlerinin tepki verdiğini gösteriyor.

Sağlık yetkilileri örneklemin “yeteri kadar geniş” olduğunu ifade ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bergamo, İtalya’nın Kovid-19’dan en kötü etkilenen bölgelerinden biriydi. Hastalarla dolup taşan hastaneleri ve araçlarla taşınan cesetleri gösteren fotoğraflar ve videolar sosyal medyada viral olmuştu.

İtalya’nın Ulusal İstatistik Enstitüsü’ne (ISTAT) göre, bölgede salgının zirveye ulaştığı Mart’ta, 2015-2019 yıllarına kıyasla yüzde 568 daha fazla kişi hayatını kaybetti. Bergamo şehrinde ve çevresindeki bölgelerde 13 bin 600 Kovid-19 vakası bildirilmişti.

İtalya Sağlık Bakanlığı ile birlikte ISTAT, salgının ülkede ne kadar ciddi olduğunu görebilmek için kan testi kampanyası başlatmıştı. Kampanyanın hedefi yaklaşık 150 bin kişiden kan örneği almaktı.

Antikor testleri aynı zamanda kişilerin bağışıklık sistemlerinin virüse karşılık verip vermediğini de gösteriyor.

Mart’ta yayımlanan verilere göre İtalya’da Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaşlarının ortalaması 78,5’di. Bu kişilerin neredeyse yüzde 99’unun halihazırda başka hastalıkları da bulunduğu aktarılmıştı. 

 

Deutsche Welle

DAHA FAZLA HABER OKU