161 kişinin hayatını kaybettiği Güney Afrika’da salgın önlemi: 19 bin mahkum tahliye edilecek

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, yeni tip koronavirüsün yayılması ihtimaline karşı alınan tedbirler kapsamında 19 bin mahkum tahliye edilecek. Ülkede şu ana kadar 161 kişi virüsten dolayı hayatını kaybetti

Güney Afrika'da koronavirüs nedeniyle 19 bin mahkum tahliye edilecek / Fotoğraf: AFP

Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'nın onayıyla ülkenin hapishanelerinde baş gösteren koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler kapsamında adi suçlardan hüküm giymiş 19 bin mahkumun tahliye edileceği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararın, Birleşmiş Milletler'in (BM) cezaevi nüfusunu azaltmaya yönelik tüm ülkelere çağrısına cevaben, bu dönemde sosyal mesafe ve kendi kendine tecrit koşullarının gözlenebilmesi için atıldığı vurgulandı.

Şiddet ve çocuk istismarı kapsam dışı

Cinayet ile cinsiyete dayalı şiddet ve çocuk istismarı gibi suçlardan ceza alanların muaf tutulduğu af kararında, şu ifadelere yer verildi:

Şartlı tahliye, asgari gözaltı sürelerini geçen veya önümüzdeki 5 yıl içinde bu süreye yaklaşacak düşük riskli mahkumlar için geçerli olacak. Bu ceza, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan veya cinsel suçlar, cinayet ve cinayet teşebbüsü, cinsiyete dayalı şiddet ve çocuk istismarı gibi diğer ciddi suçlar için hapis cezasına çarptırılan mahkumları kapsamamaktadır.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 8 bin 232 koronavirüs vakası görülürken 161 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU