Birleşik Krallık'ta Kovid-19'u yenen 6 aylık "mucize bebek" yoğun bakımdan alkışlarla uğurlandı

Liverpool kentindeki hastanede kalp ve akciğer hastalıklarından muzdarip 6 aylık Kovid-19 hastası bebek yoğun bakımdan çıkarıldı

Erin Bates (Facebook/Emma Bates)

Birleşik Krallık'taki Liverpool kentinde bulunan bir hastanede hem kalp hem de akciğer hastası 6 aylık bebek Kovid-19'u yenmeyi başardı.

Erin Bates adlı "mucize bebek" iki hafta boyunca yoğun bakımdaydı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bir dizi hastalıktan muzdarip olarak doğan Bates Aralık 2019'da bir kalp ameliyatı geçirdi ardından ocak ayında yeni tip koronavirüsü kaptı.

Soluk borusu ve ciğerlerini etkileyen trakeomalasi ve bronş yumuşaması hastalıklarını geliştiren bebeğin 10 Nisan'da yapılan testte koronavirüs pozitif olduğu anlaşıldı.

Liverpool Alder Hey Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören Bates iki haftalık yoğun bakım tedavisi sonrası 24 Nisan'da birimden çıkarıldı.

Doktor ve hemşireler bebeğin Kovid-19'u yenmesi sonrası yoğun bakımdan çıkmasını şeref kıtası oluşturup alkışlarla kutladı.
 


Bebeğin tedavisine hastanede devam edilecek. 

Bebeğin annesi Emma Bates de Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi'ne teşekkür ederek "Herkese tek tek teşekkür ediyorum Onlar olmasa bu süreci atlatamazdık. Gerçekten harikaydılar ve sonsuza dek onlara müteşekkir kalacağız" dedi.

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU