İlacın etkinliğine dair tartışmalar sürerken, Fransız ordusu Çin’den klorokin aldığını açıkladı

Fransız Silahlı Kuvvetleri, ilacın koronavirüse karşı mücadelede onay olması ihtimaline karşı hazırlandıklarını belirtti

Paris'in açıklama yaptığı gün, ABD Gıda ve İlaç İdaresi Trump’ın gündeme getirdiği sıtma ilacına ilişkin uyarıda bulundu (AFP)

Cuma günü açıklama yapan Fransız Silahlı Kuvvetleri, Çin’den bir parti klorokin alındığını duyurdu.

Ne kadar klorokinin alındığını açıklamayan Silahlı Kuvvetler Bakanlığı, tartışmalara neden olan sıtma ilacının koronavirüse karşı mücadelede onaylanması ihtimaline karşı hazırlandıklarını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklama, Fransa'da yeni tip koronavirüs tedavisinde kullanılan klorokinin hastaların yüzde 91,7'sini 10 gün içinde iyileştirdiği haberleri üzerine geldi.

İki hafta önce Marsilya'daki Akdeniz Enfeksiyon Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr. Didier Raoult'un yaptığı bir çalışma sonucu sıtma tedavisinde başvurulan klorokinin virisü taşıyan 1061 kişide kullanıldığı kaydedilmişti.

Tartışmalara yol açan Raoult’a göre, bu kişilerin yüzde 91,7'si 10 gün içinde virüsü atlattı, 74-95 yaşlarındaki hastaların yüzde 0,5'i hayatını kaybetti.

Ülkede Kovid-19 tedavisinde klorokinin kullanımını savunan doktor olarak bilinen Dr. Raoult, 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmüştü. Fransa'da Başbakanlık Kararnamesiyle klorokinin Kovid-19 tedavisinde kullanılmasına izin verilmiş, Fransız hükümeti ilacın ihracatını yasaklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın da desteklediği ilaç hakkında yapılan son çalışmalarsa, klorokinin kalp rahatsızlıklarından ölüm riskini ciddi oranda artırdığını ortaya koyuyor.

Son olarak ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) açıklama yaparak doktorların hastane ve araştırmalar dışında hastalara klorokin vermemesi gerektiğini belirtti.

AFP, AP, AA

DAHA FAZLA HABER OKU