Diyanet İşleri 81 ile genelge gönderdi: Her mahallede WhatsApp grupları kurulacak, halkın dini anlamda motivasyonunun yükseltilmesi için çalışılacak

Yapılan açıklamada, mahallelerdeki din görevlilerinin camide cemaat oluşturamayan vatandaşları, ailecek evde toplu namaz kılmaya, hatim, dua, zikir gibi ibadetlere teşvik edecekleri ifade edildi

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde, 65 yaş ve üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklanmış ve tüm vatandaşlara evden çıkılmaması yönünde çağrılar yapılmıştı.

Tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da geçtiğimiz hafta tüm camilerde toplu kılınan cuma ve vakit namazlarını geçici olarak yasaklamış ve camileri kapatılması yönünde karar almıştı.

Son tedbirler kapsamında evden çıkmayan vatandaşlar için Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı.

Başkanlık, sokağa çıkması sınırlandırılan vatandaşlara dini ve manevi anlamda rehberlik edilerek, moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla bir dizi faaliyete öncülük edecek genelge yayımlandı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, 65 yaş ve üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları koronavirüsten korumak amacıyla aldığı tedbirlere destek olunacağı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Vefa Koordinasyon Grubu” faaliyetlerine destek sağlanacak

81 il müftülüğüne gönderilen genelgede, din görevlilerinin, evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların düzenli aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi ve giderilmesi amacıyla, illerde vali veya kaymakamlar başkanlığında oluşturulan "Vefa Koordinasyon Grubu" faaliyetlerine gönüllü desteği sağlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşlara dini ve manevi anlamda rehberlik ederek moral ve motivasyonlarını yükseltmek için bir dizi faaliyete öncülük ettiği belirtilen genelgeye göre, din görevlileri tarafından öncelikle mahalle sakinleri, cemaatleri, öğrenci ve velilerini dahil edecek şekilde WhatsApp grupları kurulacak.

Gruplar aracılığıyla kalabalıktan uzak kalma zorunluluğu bulunan bu hassas günlerde camide cemaat oluşturamayan vatandaşlar, ailece evde cemaatle namaz kılmaya, hatim, dua, zikir, tesbihat gibi maneviyatı ayakta tutan ibadet ve taata teşvik edilecek.

Kısa film ve videolar da dahil olmak üzere, Başkanlık tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin, oluşturulan WhatsApp grupları aracılığıyla topluma ulaşması sağlanacak.

"Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olalım"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlileri için yayımladığı mesajında, yaşlıların tecrübe çınarları, dünyada rahmet ve bereket, ahirette mağfiret ve cennet vesilesi olduğunu belirtti.

Yaşlıların ihtiyaçlarını gidermenin, gönüllerini ve dualarını almanın her mümin için büyük bir fazilet olduğunu belirten Erbaş, "Rabb'imiz Kur'an-ı Kerim'de yaşlılarımıza hizmet etmeyi emretmekte, Peygamber Efendimiz de pek çok hadis-i şerifinde onlara yardım ve hürmet etmenin ahlaki değerini ve ahiretteki büyük mükafatını bizlere bildirmektedir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU